Hogyan dekoráljunk az utazásainkból származó tárgyakkal?

Nem számít az életkora, tapasztalata vagy a világ azon része, ahol él, jó eséllyel pozitív emlékei vannak az utazással kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy a Föld minden szegletében járt. Néha a legszebb utazások az Ön országában történhetnek –akár a lakóhelye szerinti városban vagy szülővárosában is. De aki utazik (gyakran vagy akár alkalmanként), az tudja, hogy van mit mondani az élményről.

Amikor utazol, felnyitod magad egy részét a felszín alatt – gyakran kiszorulsz a komfortzónádból. Néha meg kell tanulnod egy új nyelvet és szokásokat, másképp kell öltöznöd, vagy olyan identitást kell felvenned, amely a legjobban illik a felfedezett helyhez. Jogos azt mondani, hogy az utazás életet megváltoztató élmény lehet. Függetlenül attól, hogy vándorlásra vágyik, nemrégiben megcsípte az utazási hiba, vagy véletlenül a jövőbeni utazás megtervezésén gondolkozik, itt találhat tippeket a tervezési és művészeti szakértőktől, hogyan hozhatja az utazást otthona szívébe. Minden kalandnak van története. Függetlenül attól, hogy repülőről ugrott fel, vagy egyszerűen más ételt próbált ki egy új területen, utazásai megosztják veled, hogyan fejlődtél, mit értél el, és milyen helyeken jártál. És amikor otthonát tervezi, ezek az utazási pillanatok fontos elemei lehetnek (és kell is).

„Otthonainkat kedvenc helyeink megjelenése és hangulata alapján alakíthatjuk ki, építészeti elemek, színpaletták, valamint egyedi berendezési tárgyak és felületek segítségével, amelyek visszavezetnek minket egy álomszerű úti célhoz” – mondja Meg Lonergan belsőépítész. „Amikor nem tudunk szerkezeti változtatásokat végrehajtani, ideje minden érzékszervünket igénybe venni… Játssz illatokat gyertyákkal és szappanokkal, amelyeket múltbéli utazásairól hozott vissza, szőj bele talált elemeket és antik bútorokat, és rétegezzen autentikus textíliákat, például szőnyegeket, takarót és ágyneműt az egész otthonában.”