Hogyan kell vonzó álláshirdetést készíteni?

Amikor egy vállalkozás vagy cég esetében a tökéletes jelölt megtalálása a cél egy adott pozícióra, akkor a munkáltató jellemzően arra számít, hogy egy hosszú és nehéz folyamat előtt áll. Szerencsére ennek nem kell így lennie, ma már igazán könnyű vonzó állásajánlatot tenni, az alábbiakban el is áruljuk hogyan.

Álláshirdetés kezdeti lépése meghatározni, hogy a munkavállalónak milyen feladatokat kell ellátnia, milyen munkakörbe kerül és milyen juttatásokat kínál ezért a munkáltató. A jelöltek ennek alapján tudják eldönteni, hogy szeretnének-e pályázni az állásra. A címnek egyértelműnek kell lennie és összefoglaló képet kell adnia az állásról. Úgy kell erre gondolni, mintha az állásajánlatot kulcsszavakkal szeretnéd jellemezni. A címet követően következik a konkrét munkaköri leírás. Miből áll pontosan a munkakör, milyen feladatokat és funkciókat kell ellátni az adott pozícióban. Egy egyszerű példa: felelős az e-mailek kezeléséért, a vállalat belső blogjának megírásáért, az ügyfelekkel, illetve a beszállítókkal való kapcsolattartásért. Pontosan meg kell fogalmazni az ideális jelölt profilját, hogy mik az elvárások felé, milyen elvásárokkal szükséges rendelkeznie.

Szintén fontos információ, amit a jelölt biztosan tudni akar, hogy a munkavállaló milyen munkakörülményeket tud nyújtani, mennyit kell dolgozni. Fontos bemutatni a céget, illetve az értékeket, amikkel a vállalat azonosul. Mindenképp vonzó képet kell festeni a cégről, hogy legyenek jelöltek, akik jelentkezzenek a munkára. Bármilyen jó az álláshirdetés, nagyon fontos, hogy az emberekhez el is jusson. Minél több emberhez jut el, annál valószínűbb, hogy az ideális jelölthöz is eljut az álláshirdetés. Bővebb információkért látogass el a lepesmagazin.hu weboldalra!

Forrás: Lépés Magazin