Hogyan kerüljük el az ünnepek zsúfoltságát?

Hamar megérkezett az ünnepi szezon, és időben át kell gondolnunk, hogyan fogunk hozzá a vásárlás problémájához. A karácsonyi menü hozzávalói, az ajándékok a szeretteinek, a karácsonyfa és a díszek, csak néhány a feladatok közül, amelyekre ilyenkor gondolni kell.

Ezenkívül a legtöbb házimunkát úgy kell elvégezni, hogy közben ne zavarja a gyermekek iskolai beosztását, munkabeosztását és egyéb napi feladatait. Összeállítottunk néhány tippet, amelyek segítenek könnyebben átvészelni ezt a nehéz időszakot. Mivel az ünnepi időszak gyakran megköveteli, hogy a szokásosnál több felelősséget nyomon kövessünk, az agy prefrontális kérge túlpörög. Idővel a magas szintű stressz ronthatja a memóriát, leállíthatja az új agysejtek termelődését, és a meglévő agysejtek elpusztulásához vezethet. Az emberek 56%-a szerint az ünnepek okozta extra anyagi megterhelés a legnagyobb szorongásforrás. Mások gyakran említették az ajándékozást (48%), a stresszes családi eseményeket (35%) és a ház feldíszítését karácsonyra (29%).

Vezessen listát. A listának tartalmaznia kell minden olyan dolgot, amit az ünnepek előtt el kell végeznie, és a viszonylag rövid idő miatt feltétlenül szerepeljen ezen a szilveszter is. Jegyezze fel a fát, az ajándékokat, az élelmiszer-összetevőket, a sürgős számlákat és minden egyéb feladatot, amelyet január elejéig el kell végeznie. Így biztos lehet benne, hogy nem marad le semmiről, és mindent eszerint tervezhet. Írja le, hogy kiknek kell ajándékot vásárolnia, írjon ötleteket, valamint a javasolt teljes és részletes költségvetést. Mindig tartsa a listát a pénztárcájában, mert ez segít, ha kevés ideje van vásárolni. Így nem felejt el senkit, nem lépi túl a költségvetést, és mindent sokkal rövidebb idő alatt végez el. Az utolsó száz méteren a vásárlás nemcsak stresszesebb, de kevésbé inspiráló és drágább is.