Hogyan készítsünk adventi koszorút otthon

Ha modern, újszerű adventi koszorút szeretne készíteni megtartva a klasszikus formákat, akkor érdemes lehet tovább olvasnia, hiszen megtudhatja a koszorú készítés kulisszatitkait. A koszorúkészítéshez szüksége lesz egy fonott koszorúlapra, ami szinte bármilyen színű lehet, de a fehér mutat a legszebben, valamint mécsesekre, drótra, tobozokra, fogóra, fehér gyertyára, piros madzagra, egy ragasztópisztolyra, valamint borostyánra is.

A koszorúkészítés első lépése a gyertyákat rögzíteni a koszorúra, ehhez pedig be kell dugni a drótot a gyertyák aljába és a mécseseket pedig ragasztópisztollyal kell rögzíteni. Ezután a borostyánágat kell felhelyezni a koszorúra, a legkönnyebb módja ennek az, ha átvezeti a borostyánt a fonott koszorún. A tobozokat is lehet ezután rögzíteni, ezeket is ragasztópisztollyal. A gyertyákat ezután bátran lehet díszíteni akár piros szalaggal, vagy bármi mással, ami karácsonyi hangulatot sugall. Ha koszorú helyett inkább gyöngyfüzért szeretne díszítésképpen, akkor szerezzen be egy befőttesüveget, hosszúkás gyertyákat, zöld madzagot, növényeket és ágakat, fa dekorációs elemeket, valamint fehér kavicsokat a befőttesüvegbe.

Első lépésként tegye a befőttesüvegbe a gyertyát, majd a stabilitás kedvéért tegyen a befőttesüvegbe fehér kavicsokat. Az üveg száját ezután nyugodtan díszítheti fehér, vagy akár piros madzaggal is, és a további díszítés kedvéért helyezzen ágakat a kavicsok közé. A fagyöngyöket ezután fűzze fel a zöld madzagra, majd pedig ezzel a felfűzött fagyöngy lánccal fogja körbe a gyertyatartókat. Legyen az a klasszikus adventi koszorú, vagy a gyöngyfüzéres változat, garantáltan karácsonyi hangulat lesz otthonában, és mivel ezek pillanatok alatt készen vannak akár mindkettő elkészítheti.