Hogyan készüljünk fel a váratlan interjúkérdésekre?

Az interjúban való jó szereplés sok dolog eredménye, kezdve a fizikai megjelenéssel (testbeszéddel) elért első benyomásoktól a kommunikáció és az interjú kérdéseire adott válaszokig.

Vannak kiszámítható kérdések, mint például: „Melyek a legnagyobb erősségeid /gyengeségeid?”, Majd vannak olyan szokatlan kérdések, amelyek felcsigázhatják az idegeit, és elterelhetik a figyelmet arról, hogyan kell szakszerűen válaszolni. Tény, hogy nincs helyes válasz a szokatlan kérdésekre, de mégis érdemes odafigyelni.  Ezeket a kérdéseket általában azért teszik fel, hogy segítsék a munkáltatót abban, hogy megértsék, mennyire jól kezeli a nehéz helyzeteket, és hogyan gondolja át a megoldásokat. Mit tegyünk ha furcsa kérdés merül fel? Maradjon hűvös és összeszedett  fenntartva a bizalmat és a pozitív hozzáállást? Nincs igazi módszer arra, hogy felkészüljünk a szokatlan kérdésekre, mivel azok „remekek”, de amit tehetünk, az az, hogy a kommunikáció és az ilyen kérdésekre adott válaszok pozitív üzenetet hagynak, amely segít a munkáltatónak a lehető legjobb benyomást kialakítani önről.

Még akkor is, ha kérdéseket tesznek fel gyengeségeivel kapcsolatban, az a küldetése, hogy közvetlenül kezelje a kérdést, és azonnal pozitívabb megjegyzésre fordítsa, például arra, hogy miként dolgozná fel a problémát és kezelné azt. Csak azért, mert a munkáltató egy kérdést olyan konkrét módon állít fel, amely a negatívumot is felveti, ne kövesse válaszában ezt a mintát. Kerülje például a következőt: „A legnagyobb gyengeségem az…” Ehelyett válaszoljon azzal, hogy rögtön beleugrik abba, hogy mit tett a probléma megoldása érdekében, és hogyan segített a sikerben. Ez a megközelítés segít elkerülni a kérdés körüli ugrálást, és a legfontosabb üzenetet egy olyan területre helyezi, amely előnyt jelent az Ön számára.