Hogyan kezeljük, ha egy munkatárs kilépése után megnövekszik a munkaterhelés

Képzelje el ezt a forgatókönyvet: egy munkatárs elmegy, és a munkaterhe önre hárul. Ez az idegeire megy? Hogyan kezeli, ha egy munkatárs felmondása után nagyobb terhelést kap?

Ha Ön is volt már hasonló helyzetben, vagy úgy gondolja, hogy ez megtörténhet Önnel a jelenlegi munkahelyén, íme néhány lépés, amelyet követnie kell, hogy hatékonyan kezelhesse a hirtelen megnövekedett munkaterhelést. Az első dolog, amit szeretnénk, hogy vegyen levegőt. Ne reagáljon. Aztán azt szeretnénk, ha elővenne egy darab papírt, és hozzon létre három oszlopot. 1. oszlop: Soroljon fel minden olyan feladatot, amelyet jelenleg elvégzett. 2. oszlop: Sorolja fel azokat a további feladatokat, amelyeket a munka megkezdése óta vállalt. 3. oszlop: Sorolja fel az összes további felelősséget, amelyet most, hogy az alkalmazott felmondott, fel kell vállalnia. Most térjen vissza az egyes oszlopokhoz, és írja be az egyes feladatok és felelősségek mellé, hogy mennyi időbe telik ezek elvégzése. Hány órát tölt egy-egy feladattal? Számolja meg az időt. Ez számszerűsíthető információ. Ez egy tényszerű dokumentum, amely elmagyarázza, hogy fizikailag miért nem tudja most mindezt a munkát elvégezni a kijelölt órák alatt.

Egy nap vagy hét alatt csak bizonyos órát dolgozhat, és ez a dokumentum tényszerűen mutatja a munkáltatónak, hogy amit kérnek, az meghaladja ezt az időt. A második dolog, amit szeretnénk, hogy találkozzon a főnökével. A hangnem itt nagyon fontos. Szervezzen meg találkozót a főnökével, és amikor belép az irodájába, ne legyen mérges vagy védekező. Menjen el erre a találkozóra úgy, mint egy partner. Pozitív gondolkodásmóddal lépjen be. Ne feltételezze a legrosszabbat. Ügyeljen arra, hogy nyugodt és pozitív maradjon, amikor a főnökével beszél. Ha kifejezi aggodalmát, három reakció egyikét fogja kapni tőlük. A legjobb reakció a következő: „Istenem, igazad van. Nem kell aggódnod most emiatt. Csak ezekre a feladatokra koncentrálj, oké?” Ez egy igazán együttműködő főnök.