Hogyan lehet blokkolni a spam sms-eket?

A spam szöveges üzenetek nem csupán idegesítők. A csalók felhasználják őket személyes adatainak megszerzésére, arra kényszerítik, hogy egy bizonyos összeget fizessen a válaszokért vagy a hívásokért, vagy rosszindulatú programokat telepíthetnek a készülékére.

Olvasson tovább, hogy megtudja, mit kell tennie a spam üzenetek leállítása érdekében. Soha ne válaszoljon a spam jellegű szöveges üzenetekre, még akkor sem, ha kérik, hogy válaszoljon a leiratkozás miatt. Ha mégis megteszi, megerősíti a csalónak, hogy a telefonszáma aktív, és felhasználhatják a jövőbeni támadásokhoz vagy további információk megszerzéséhez. Soha ne kattintson semmilyen linkre, mivel azok elrejthetik az eszközére telepíthető rosszindulatú szoftvereket. Ne hallgasson rájuk, akkor sem, ha azt mondják, hogy „kattints a leiratkozásért”. Ha az üzenet azt állítja, hogy egy olyan cégtől származik, amelyben megbízik, akkor a hivatkozás használata helyett saját maga lépjen be a webhelyre a bejelentkezéshez.

Soha ne adjon át személyes adatokat. A törvényes cégek soha nem kérik, hogy válaszoljon bejelentkezési adataival, jelszavával, fizetési részleteivel vagy bármilyen más bizalmas információval. Ha kétségei vannak, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a céggel. Letilthatja a számot iOS vagy Android telefonján. Ez azonban nem mindig működik, mivel a csalók hamis számokról küldhetnek üzeneteket, és legközelebb másikat is használhatnak az sms küldéshez. IPhone-on: Nyissa meg a szöveges üzenetet, kattintson a Feladóazonosítóra, kattintson az Info gombra, majd érintse meg a Hívó letiltása elemet. Android rendszeren: Nyissa meg a szöveges üzenetet, koppintson a jobb felső sarokban található hárompontos ikonra, majd válassza a Szám blokkolása lehetőséget.