Hogyan lehet finoman elterelni a témát?

Volt már olyan beszélgetése, amely egy olyan téma felé fordult, amely kellemetlenné teszi a helyzetet? Vannak módok arra, hogy óvatosan visszavezessék a vitát valamire, ami kellemesebb, anélkül, hogy megszégyenítené a másikat. Ez azonban nem mindig lehetséges, ha valaki olyannal van dolga, aki nem tudja megragadni a finom utalásokat.

Ha valaki kínos dologról kezd beszélni, vagy görcsölni kezd, akkor egy egyszerű megnyugtatás, például egy simogatás mielőtt a témát valami teljesen más felé fordítja, elegendő lehet. A legtöbb ember megérti, amit csinál. Ha valaki olyan témát hoz fel, amely vitát okozhat egy partin, akkor mondhat ilyesmit: „Elég sokféle vélemény van ebben a kérdésben. Miért nem beszélünk meg valami kellemesebbet, például a szigeteken tett utolsó utunkat?” Ha valaki megemlíti az exét, aki kegyetlenül hagyta el, akkor azt mondhatja: „Nehéz szakítás volt, de lehetőséget kaptam arra, hogy más érdekes emberekkel találkozzam, akik ugyanúgy élvezik a táncot, mint én. Próbálta már az argentin tangót? ” Amikor egy személy emlékezteti Önt arra a tényre, hogy nem azt a munkát kapta, amire számított, akkor azt mondhatja: „Igen, csalódott voltam, de az interjú folyamata jobb képet adott arról, hogy mit kell figyelembe vennem a jelentkezéskor más munkák esetén.”

Amikor a beszélgetés érdekesből és szórakoztatóból nyomorúságossá vagy unalmassá válik, mondjon valami ilyesmit: „Ennek van értelme, de szeretnék többet hallani (bármiről is beszélt korábban). A beszélgetés irányításának egyik legjobb módja az, ha bókol valakinek, és ez a bók csak finoman említi a témát. Például, ha kritizálják az Ön által elfogadott politikai kérdéseket, akkor mondhat ilyesmit: „Lenyűgöz a meglátása. Mi a háttere?” Néha az emberek olyan dolgokról kezdenek beszélni, amelyek nem érdeklik önt, vagy nem tudnak semmit, és nincs mit hozzászólni. Az egyoldalú beszélgetés kényelmetlenné válhat, és van választási lehetősége.