Hogyan lehet jelszóval védeni a ZIP fájlt a Windows 10 rendszeren?

Ha soha nem kellett túl sok mellékletet elküldenie e-mailben, akkor valószínűleg beillesztette a fájljait. A ZIP-fájl tömöríti a fájlokat, de tudta, hogy zárolhat velük bármit, hogy biztonságban maradjanak a kíváncsiskodó szemtől?

A következőképpen titkosíthatja és védheti jelszóval a ZIP-fájlokat, mielőtt bárkinek elküldené azokat. Számos megbízható, harmadik féltől származó eszköz közül választhat, mint például a WinZip, a WinRAR és a 7-Zip. Ehhez az oktatóanyaghoz a 7-Zip-et választottuk, ami ingyenes, és AES-256 titkosítási szabványt kínál (ugyanaz, amelyet a NordVPN használ a forgalom védelmére). Töltse le a 7-Zip fájlt. Két 7-Zip verzió van: a 32 bites és a 64 bites Windows processzorokhoz. Ha nem biztos benne, melyikre van szüksége, ellenőrizze a rendszer típusát a Beállítások> Rendszer> Névjegy> Rendszertípus menüben. Kattintson a jobb gombbal a tömöríteni és titkosítani kívánt fájlra. Válassza a 7-Zip és az Add to archive lehetőséget. Válassza az Archívum formátumot ZIP fájlként a fájlok tömörítéséhez.

A Titkosítás részben egy jelszómező található. Írja be kétszer a jelszavát. A Titkosítási módszer alatt válassza az AES-256 elemet, majd kattintson az OK gombra. Ha a mappa több nagy fájlt tartalmaz, akkor néhány percig eltarthat a tömörítés és a titkosítás. Gratulálunk! Most már van jelszóval védett tömörített mappája. A címzett csak akkor férhet hozzá a fájlokhoz és mappákhoz, ha rendelkeznek 7-Zip vagy hasonló tömörítő eszközzel. Ha attól tart, hogy a címzett nem fogja tudni megnyitni a fájlt, az AES-256 helyett a ZipCrypto titkosítást választhatja. Ezután a címzett könnyen megnyithatja azt a File Explorer vagy a Windows Explorer segítségével. Ezt azonban egyáltalán nem ajánljuk, mivel nem olyan biztonságos, mint az AES-256.