Hogyan lehet kezelni a karrier bizonytalanságát?

2020-ban a COVID-19 járvány jelentősen megzavarta a gazdaságot, és ez több vállalkozásnál elbocsátásokat eredményezett. Emlékeztetőként szolgált a szakemberek számára is, hogy munkaviszonya egy pillanat alatt megváltozhat.

Időről időre fontos feltenni magának a kérdést: „Elégedett vagyok-e a karrieremmel?” A kérdésre adott válasz megmondja, hogy karrierterv-stratégiát kell-e készítenie jelenlegi szakmája számára, vagy ha váltania kell a sebességen, és fel kell készülnie a karrier változására. Minden munka ideiglenes! Változnak az emberek, változnak a vállalkozások, nyilván a gazdaság is mindig változik. A legfontosabb, hogy jól átgondolja azt az irányt, ahová menni akar, ha úgy találja, hogy foglalkozásvesztéssel küzd. Az egyik legkonzisztensebb tanács, amelyet a mi adunk, az az, hogy fontos, hogy értéket mutasson munkájában. Azok az alkalmazottak, akik folyamatosan megtalálják a vállalat megtakarításának vagy pénzkeresésének módjait, nélkülözhetetlenné teszik magukat. De ezen túlmenően az erős munkamorál és a munkája iránti elkötelezettség mind olyan tulajdonság, amelyet a munkaadók értékelnek, és ezek segítenek abban, hogy kivételes alkalmazottként ismertséget szerezzen.

Még akkor is, ha a legrosszabb forgatókönyv történt, és valamikor mégis elvesztette az állását, mindezen teljesítmények és tulajdonságok felhasználhatók arra, hogy piacra dobja magát, amikor új állásra vadászik. Az önéletrajzban feltétlenül használjon számokat és statisztikákat, hogy számszerűsítse, hogyan tette hatékonyabbá és nyereségesebbé korábbi vállalatát, és tartsa a kapcsolatot olyan korábbi kollégákkal, akik jó alkalmazottként mutatják be Önt. Lehet, hogy önmaga nélkülözhetetlenné válik az idő 100% -ában, de ez soha nem felesleges erőfeszítés, mert az elért eredmények a munkabírásért és a karakterért szólnak, és segítenek talpra állni.