Hogyan lehet megtalálni az IP-címét

Az internet hatalmas információ-óceán, tartalma másodpercenként növekszik. Ha minden weboldal egy sziget abban az óceánban, akkor az IP-címek azok a koordináták, amelyekkel navigálnunk kell. Ezek a numerikus kódok a színfalak mögött működnek, lehetővé téve a készülék számára, hogy sikeresen ábrázolja az információáradást az internetet alkotó milliárd oldal és fájl segítségével.

Az IP-cím eszköz vagy szerver azonosító címkéjeként működik, és segít megtalálni és navigálni a különböző „helyeken” online. Az IP internetprotokollt jelent, amely a szabványos szabályok kifejezése, amelynek során az adatokat online továbbítják a megfelelő helyekre. Abban a pillanatban, amikor csatlakozik az internethez, az Ön IP-címe – és minden benne található információ – láthatóvá válik. Különböző típusú IP-címek léteznek, de ezt a kettőt a legszélesebb körben használják: Nyilvános IP-cím: ez az egyedi azonosítószám, amelyet a készülékhez rendeltek, amikor csatlakozik az internethez. Minden csatlakoztatott hardvernek, az iPhone-tól kezdve az okos nyomtatóig, nyilvános IP-címe van, lehetővé téve az egyszerű navigációt és a követést.

Helyi IP-cím: Magán IP-címként is ismert, ez az azonosító nem nyilvános, és arra szolgál, hogy azonosítsa és megkülönböztesse a személyes hálózaton belüli különböző eszközöket. A legtöbb felhasználó számára a helyi IP-címet az otthoni Wi-Fi-kapcsolat fogja megosztani. Ezt hasznos tudni az intelligens eszközök és IoT rendszerek beállításakor. Ellenőrizheti IP-címét a NordVPN IP-keresőjével, vagy keresőmotorral is. Ez utóbbi eléréséhez csatlakozzon az internethez, lépjen a Google-ba, és írja be a „Mi az én IP-címem” elemet. Az Ön IP-je megjelenik az oldal tetején a keresési eredmények felett. Attól függően, hogy hol van csatlakoztatva, az IP-vel előfordulhat, hogy nem tárja fel a pontos helyét.