Hogyan lehet tudni, hogy a bulinak vége?

Meghívtak az évszázad bulijára, és nagyon jól érzi magát? Hirtelen felnéz az órára, és azt látja, hogy már jóval elmúlt éjfél. Mivel a legtöbb felnőtt meghívó nem tartalmazza az összejövetel befejezésének időpontját, a házigazdára pillantva keressen egy jelet. Jó modorú vendégként nem akarja kihasználni vendégszeretetét.

15 másodpercenként az órájára pillant a házigazda? Bár a házigazdája egész éjszaka időtudatos lehet – hogy az előételek időben kijöjjenek a sütőből, vagy egyszerűen csak azért, mert szereti tudni, hogy mennyi az idő –, ha így folytatja, ahogy telik az este, ez csak arra utal, hogy készen áll a buli végére. A legtöbb házigazda felveszi az elkóborolt ​​tárgyakat a buli alatt, de ha azt látja, hogy nagytakarítás folyik szemeteszsákokkal és porszívókkal, ajánlja fel, hogy beszáll. Ezután köszönje meg a házigazdának, vegye fel a kabátját, és távozzon. A legtöbb képzett házigazda tudja, hogy a halvány világítás mindenkinél jobban néz ki, és azt akarják, hogy mindenki kényelmesen érezze magát…vagyis addig, amíg el nem jön a buli befejezésének ideje. A lámpák felkapcsolása idegesítő lehet, de akkor is hatásos, ha az emberek túl sokáig ácsorognak.

Egy másik dolog, ami megzavarhatja az érzékeket, és tudathatja önnel, hogy itt az ideje, hogy távozzon, a hirtelen csend. Egy jó házigazda olyan zenét választ, amelyről tudja, hogy a vendégeinek tetszeni fog. Ha azonban ez véget ér, tekintse ezt annak erőteljes jelének, hogy a házigazda kész elmenni pihenni. Álljon ellen a késztetésnek, hogy ragaszkodjon még egy dalhoz. Ez durva lenne, és valószínűleg kényelmetlenné tenné a házigazdát. A házigazda felajánlja hogy hív egy taxit annak, aki túl sokat ivott? Amikor észreveszi az első jelét annak, hogy a házigazda megmutatja az embereknek az ajtót, be kell fejeznie a beszélgetést, adjon néhány ölelést az ön számára kedves embereknek, akik a buliját rendezték, és távozzon.