Hogyan magyarázzuk meg az önéletrajzban található szakadékot?

Ha észrevehető foglalkoztatási különbség van az önéletrajzában, akkor aggódhat, hogy ez befolyásolja az interjúk és a felvételi folyamatban való előrelépés esélyét. Az önéletrajzban szereplő munkahiány elmagyarázása trükkösnek tűnhet, de ennek megfelelő és rossz módja is van.

Objektív nyilatkozatban ne említse a foglalkoztatási különbségeket. Az objektív állítások egyébként sem tartoznak az önéletrajzhoz. Megmutatják, mit akar, de az számít, amit a munkaadó akar. A tapasztalatok összefoglalása helyettesíti az objektív állítást. Ez a lista minden olyan készségről, amellyel rendelkezik a jelentkező pozícióhoz szükségesmunkavégzéshez. Tehát nem csak egy objektív nyilatkozatban nem szabad megemlítenie az önéletrajzban található szakadékot, de egyáltalán nem kellene objektív nyilatkozatot írni. Ha az önéletrajzban nagy a foglalkoztatási szakadék, akkor fel kell sorolnia valamit annak pótlására. A vállalatok diszkriminálhatják Önt, mert nincs mit felmutatni abban az időszakban. Bármikor rákérdeznek a hiányosságra. Jobb, ha először maga magyarázza el.

A túl sok részlet megosztása még zavarba ejtőbbé teszi, ha okai már bonyolultak. Legyen rövid és kedves, hogy hatékonyan átadja a véleményét. Miért hagyott ki ennyi időt? Családot alapított? Beteg szeretteit gondozta? Iskolában volt? Bármi is az oka, győződjön meg arról, hogy szerepel-e az önéletrajzban. Így a munkaadónak lesz miről kérdeznie, ahelyett, hogy gyanús lenne az idő hiánya. Csak annyit akarnak tudni, hogy mit tett, ezért az önéletrajz egy sorának elégnek kell lennie ahhoz, hogy kielégítse őket. Ne próbálja megmagyarázni a motivációs levelében a foglalkoztatási szakadékot! Csakúgy, mint az önéletrajz, a kísérőlevél sem önről szól. Arról szól, hogy mit tehet a munkáltató érdekében.