Hogyan növekszik az amerikai lázgyökér

Az amerikai lázgyökér az aster család tagja, így olyan ismert növények rokona, mint az aranyvessző és a New England aster (Symphyotrichum novae-angliae). Apró, bolyhos, fehér virágok tömegeit hozza létre, amelyek lapos tetejű fürtökbe („corymbs” néven ismert) csoportosulnak.

Az egyik azonosító jellemzője, hogy a fő szár úgy tűnik, hogy átmegy közvetlenül a két oldalán lévő levélpárokon, mintha minden egyes esetben egy levél közepén lévő lyukból kilógna. Noha nem különösebben vonzó növény, számos előnnyel büszkélkedhet. Merev szárai vágott virágként alkalmassá teszik a friss elrendezésre; szárított elrendezésekben is jól működik. Vonzza a lepkéket, de az őz kártevői nem zavarják. Talán az a legfontosabb, hogy az amerikai lázgyökér olyan körülmények között virágzik (agyagos talaj, amely általában nedves), amely túl nagy kihívást jelent a legtöbb növény növekedéséhez. Tanulja meg, hogyan használhatja ki az ilyen körülmények iránti toleranciáját és beépítheti saját tájába.

Csökkenti a fenntartását, ha ellenáll a kísértésnek, hogy túltermékenyítse. Túl termékeny talajban felborul (főleg szeles helyen), ami szükségessé teszi a kitépést. Nehezebb megkerülni az a tény, hogy ez az évelő a föld alatti rizómákon keresztül terjed. Tehát nem tanácsos olyan virágágyba telepíteni, ahol megosztja a helyet más növényekkel: végül rendszeresen ki kell húznia a kóbor amerikai lázgyökereket, hogy megakadályozzák más növények kiszorítását. Az amerikai lázgyökér jobban használható esőkertben vagy erdei kertben, ahol a talaj folyamatosan nedves. Az ilyen területeken lehet a legjobban kihasználni az amerikai láznövény nedves körülmények közötti toleranciáját (vagy előnyben részesítését). Az amerikai lázgyökér tolerálja a részleges árnyékot. De jobban virágzik, ha teljes napfényben részesül.