Hogyan támogatja a testet a manuka méz?

Sokan tudják, hogy a méznek nagyon olyan hatása van, amely pozitív az emberi szervezetre, azonban a manuka mézről lehet, hogy kevesen hallottak. Természetesen nem egy átlagos mézről van szó, mivel az átlagos mézfajtáknál akár hetvenszer több metilglikoxát tartalmaz.

Hogyan támogatja a testet a manuka méz? A manuka méznek számos pozitív hatása van a szervezetre. Az új-zélandi őslakosok már több évszázada használják, fogyasztják a manuka mézet, amelyet a mézek királynőjének is neveznek. A hagyományos mézfajtáknak is kórokozó ellenes hatása van, a manuka méznek azonban sokkal intenzívebb az immunerősítő hatása, jelentősen növelve ezzel a szervezet gombákkal, baktériumokkal, vírusokkal szembeni védekezését. Mindemellett a manuka méznek van egy sajátos hatóanyaga is, az UMF (Egyedi Manuka Faktor), amelynek köszönhetően sokkal gyorsabban megszüntethetők a gyulladások és fertőzések. Kutatások eredményei bizonyították, hogy a manuka a probiotikumokra is kiváló hatást gyakorol.

Belsőleg leginkább immunerősítésre, emésztési zavarok esetén használják, mivel semlegesíti azokat a korokozókat, amelyek a gyomorban telepszenek meg, nehezítve ezzel az emésztési folyamatokat. Megszünteti a puffadást, székrekedést és a hasmenést is. Hogyha emésztési panaszok miatt fogyasztjuk, akkor ajánlatos kenyérre kenni. Ahogy azt a fentiekből is láthatjuk, a manuka méz nem hiába kapta a mézek királynője címet, hisz rengeteg jó hatása van a szervezetre. Látogasson el Ön is a www.manukamez.com internetes áruházba és vásároljon innen manuka mézet. Abban az esetben, ha bármilyen kérdése lenne és bővebb információkat szeretne megtudni, tárcsázza a 0036 70 7733 682-es telefonszámot, vagy írjon emailt a vasarlas@manukamez.hu e-mail címre, és az itt dolgozók minden kérdésére örömmel válaszolnak majd.