Hogyan tisztítsa meg takarító eszközeit?

Hogyan várhatja el a csillogóan tiszta házat, ha takarító eszközei koszosak? A piszkos felmosó egyszerűen újra lerakja a szennyeződéseket, vagy csak mozgatja őket minden alkalommal, amikor használja. Ez senkinek sem kell. Vessünk egy pillantást arra, hogyan tisztíthatunk többféle eszközt, hogy a lehető legkevesebb erőfeszítéssel érhessük el a legjobb eredményt.

Minden használat után dobja ki a zacskót vagy ürítse ki az újra felhasználható poharat. Legalább havonta mossa ki gyorsan az újra felhasználható poharat forró vízzel és egy kis mosogatószerrel, hogy eltávolítsa a benne rekedt port és zsíros filmréteget. Hacsak nincs robotporszívója, gyorsan távolítson el minden kusza szőrszálat és minden szennyeződést a porszívó minden alkatrészéből. Ez nagyban növeli a porszívó hatékonyságát. Legalább negyedévente ellenőrizze a tömlőt, hogy nincs-e eltömődés, és cserélje ki az eldobható szűrőket vagy mossa ki az újra felhasználható szűrőket. A levegő felfrissítéséhez porszívózás közben adjon hozzá egy-két csepp kedvenc illóolaját a szűrőhöz. A poros vagy nedves felmosáshoz használható felmosófejek készülhetnek pamutszálból, mikró szálas anyagból vagy szivacsból.

A felmosófejeket egy adag törülközővel a mosógépbe lehet dobni. Használjon erős mosószert, például Tide-ot vagy Persil-t, és melegvizes ciklust a nagy mennyiségű zsír és szennyeződés eltávolítására. Ha a törölközők fehérek, adjon hozzá fél csésze klóros fehérítőt a mosási ciklushoz a felmosó fertőtlenítéséhez. Akassza fel a felmosófejet, hogy természetes módon megszáradjon. Ne tárolja addig, amíg a szálak teljesen meg nem száradtak. Keverjen össze egy gallon nagyon forró víz és két evőkanál erős tisztítószer vagy fenyőolaj tisztító oldatát egy nagy vödörben vagy mosogatóban, ha nem akarja mosógépben tisztítani a felmosófejet.