Hogyan tisztítsunk meg egy hulladékgyűjtő kukát?

Akár külön hulladékgyűjtő edényeket használ a papír, az üveg és a műanyag számára, akár egy edénybe helyezi, a rendszeres tisztítás fontos a szagok elkerülése és a kártevők, például rovarok és állatok távoltartása érdekében. Vannak olyan professzionális szolgáltatások, amelyeket bérelhet a kukák és hulladékgyűjtők rendszeres gőzzel történő tisztításához. De ha nem szeretne szakembert fogadni, akkor néhány háztartási termékkel és egy kis idővel kitisztíthatja az újrahasznosító edényeket.

Bár ez a cikk a szilárd hulladék újra hasznosítására összpontosít, ne felejtse el, hogy sok ételmaradék újrahasznosítható egy komposztládában. Vásárolhat kukát, vagy elkészítheti saját kukáját. A kis munkalapmodellek gyakori ürítése és tisztítása távol tartja a szagokat. A havi takarítási rutin részeként az újrahasznosító edényeket alaposan ki kell tisztítani, valamint minden típusú szemeteskukát is. Forró, párás éghajlaton vagy a nyári hónapokban hetente takarításra lehet szükség a szagok elkerülése érdekében. Az újrahasznosító edény tisztításának legalkalmasabb időpontja azután van, hogy a hulladékanyagot felvette vagy az újrahasznosító központba szállította. Ha ez nem kényelmes, készítsen néhány műanyag zacskót, kukát vagy egy régi ponyvát a hulladék tárolására, amíg a kuka tiszta és száraz lesz. Kezdje azzal, hogy a szemetes belső felületeit permetezze be kerti tömlővel vagy vízzel töltött permetezőpalackkal, hogy nedvesítse a műanyagot.

A belsejét szórja meg bőségesen szódabikarbónával. A szódabikarbóna segít felszívni a szagokat, és enyhe súrolószerként eltávolítja a ráragadt részecskéket. Használjon nylon sörtéjű súrolókefét az összes belső felület tisztításához. Ha nagy szemeteskukával vagy újrahasznosító tekercskocsival rendelkezik, könnyebben használhatja a hosszú nyelű súrolókefét vagy felmosót. Ha a belső felületek tiszták, ismételje meg a szódabikarbónás dörzsölést a szemetes vagy a kocsi külső felületén.