Hogyan tisztítsunk tükröt hatékonyan?

Szánjon egy percet, hogy körülnézzen otthonában. Meglepődhet a látott tükrök számán: fürdőszobai tükrök, szekrénytükrök, fali tükrök, vitrin tükrök, kézi tükrök – és ne felejtse el a tükröket autójában vagy teherautójában. A tükör funkcionálisan segít bennünket az ápolás és öltözködés során, de dekoratív is, hogy mélységet adjon és visszaverje a fényt a helyiségben.

A piszkos tükör vagy az, amelyik a tisztítás után tele van csíkokkal, nem vonzó. Szerencsére csillogó tükröket és tiszta dekoratív kereteket készíthet néhány eszközzel és termékkel, amelyek valószínűleg kéznél vannak. A fürdőszobai tükrök gyakran napi odafigyelést igényelnek, hogy tiszták legyenek a víztől, a fogkrémtől és a szépségápolási termékektől. A dekoratív tükröket hetente le kell porolni egy szöszmentes tisztítóval, és legalább havonta alaposan meg kell tisztítani, hogy eltávolítsák a felületen lerakódott szennyeződéseket. A jobb láthatóság érdekében a járművek tükreit legalább kéthavonta meg kell tisztítani. Egy spray palackban keverjen össze egyenlő arányban hideg vizet és fehér desztillált ecetet. Ügyeljen arra, hogy címkét adjon az üveghez.

A tükör általános tisztítása előtt el kell távolítania a rászáradt maradványokat, például a fogkrémet és a fröccsenést a szépségápolási termékekről. Nedvesítsen meg egy vattakorongot vagy kozmetikai vattakorongot egy kis izopropil (dörzsölő) alkohollal. Finoman dörzsölje át a maradékot, hogy meglazítsa, és törölje le. Az alkohol nagyon hatékonyan eltávolítja a hajlakk-maradványokat az üvegről. Ha naponta szán egy percet a látható maradványok eltávolítására, a heti tisztítás sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik. Akár kereskedelmi forgalomban kapható üvegtisztítót, akár ecet/víz keveréket használ, a tisztítást mindig a tükör tetejéről kezdje. Ha nem éri el a tükör tetejét, feltétlenül használjon erős lépcsős zsámolyt, hogy megakadályozza az esést.