Hogyan titkosíthatja az internetkapcsolatot?

Nem megyünk ki meztelenül a szabadba, tehát ne hagyja adatait sem csupaszon. Ismerje meg az internetkapcsolat titkosításának és biztonságos böngészésének különböző módjait.

Titkosíthatja az üzenetek kódolását, így csak megbízható címzettek dekódolhatják azt. Ez azt jelenti, hogy algoritmusokat kell használnia, hogy az adatok feltörhetetlenné váljanak mindenki számára, aki jogellenesen megszerezhetné azt. Ellenőrizze a Wi-Fi beállításait, és ellenőrizze, hogy a WPA2 titkosítási protokoll be van-e kapcsolva. Noha lehetnek más protokollok is, például a WEP és a WPA, de ezek elavultak és veszélyeztetettek a hackerekkel szemben. Az eljárás különböző router modellek között különböző lehet. Az útmutató követésével keresse meg a router IP-jét. Ezután keresse meg a biztonsági beállításait, és válassza ki a WPA2-PSK lehetőséget. Ezenkívül ne felejtse el erős jelszóval megvédeni a hálózatot. Természetesen ez csak a helyi hálózat forgalmát titkosítja, de ez fontos kezdete annak, hogy az egész internet titkosítva legyen.

A Tor böngésző háromszor titkosítja a forgalmat három különböző decentralizált csomóponton keresztül. Minden egyes csomópontot egy független önkéntes tart fenn, aki csak egy réteget távolít el a titkosításból, így senki sem látja a teljes üzenetet. Mivel az önkéntesek nem kapcsolódnak egymáshoz, szinte nincs esély arra, hogy valaki megkapja az egész üzenetet. A bonyolult folyamat miatt azonban lelassítja az internetkapcsolatot. Ezenkívül nem túl átlátható, mivel nincs felügyelet a csomópont-karbantartók felett. A Tor elsődleges hangsúlya a névtelenség, nem pedig az adatvédelem. Számos böngészőbővítmény nyújt további védelmet az internetkapcsolat számára. Például frissíthetik a HTTP-kapcsolatot HTTPS-re, vagy a forgalmat proxy útján is lehet intézkedni.