Hogyan titkosíthatunk egy flash meghajtót?

Flash-meghajtóink érzékeny adatokat továbbítanak és tárolnak, de hogyan lehet megvédeni őket, ha elvesznek vagy ellopták őket? Bárki, aki a kezébe veszi az USB-t, hozzáférhet a személyes adataihoz. Ne hagyja, hogy ez megtörténjen.

Az USB titkosítás kétféle módon végezhető el: speciális titkosító szoftver használatával vagy megvásárolva egy meghajtót megváltozott hardverrel. Ha valaki ellopta a titkosított flash meghajtót, akkor csak akkor tudtak hozzáférni annak tartalmához, ha tudják a dekódoló kulcsot. Egyes flash meghajtókhoz egy kicsi beépített chip van, amely esetében a meghajtó első behelyezésekor meg kell adnia egy jelszót. Minden alkalommal be kell írnia a jelszót, amikor hozzá szeretne férni a fájlokhoz. Kivéve, hogy szokásos flash meghajtóként működik. Ha rendelkezik előre telepített titkosítással rendelkező flash meghajtóval, akkor kevésbé rugalmas, mivel nincs elérhető további konfiguráció. De ez azt is jelenti, hogy nem kell mást telepítenie, vagy aggódnia a frissítések miatt.

A flash meghajtót natív szoftverrel is kódolhatja, amely elérhető a Windows vagy a MacOS rendszeren, valamint harmadik féltől származó alkalmazásokkal. A szoftveres titkosítás lehetővé teszi a titkosítási algoritmusok kiválasztását, így nagyobb rugalmasságot biztosítva. Az ilyen típusú titkosítás a haladó felhasználók számára ajánlott. A Bitlocker egy natív titkosítási eszköz, amely a Windows 7 vagy újabb verzióinál érhető el. Csatlakoztasson egy üres USB-meghajtót. Töröljön minden adatot, vagy tegye a fájlokat biztonságos helyre, ha nem volt üres. Keresse meg a fájlkezelőt, és keresse meg az USB-t. Kattintson a jobb gombbal a meghajtóra, és válassza a BitLocker bekapcsolása lehetőséget. Ez automatikusan telepíti a BitLocker szoftvert az Ön számára. Válassza ki, hogyan akarja felszabadítani a meghajtót. Használhat egy jelszót vagy egy intelligens kártyát (ha a meghajtó rendelkezik ilyennel).