Hogyan válasszunk házi kedvencet?

Minden házi kedvenc mögött általában egy gyermek áll. Hiszen minden gyereknél eljön az időszak, hogy szeretne egy kisállatkát, egy igaz barátot. Ez a szülők részéről sokszor nem könnyű döntés, hiszen mérlegelni kell, hogy mi fér bele a család mindennapjaiba, hogy megfelelően tudjanak gondoskodni róla, és hogy mi lenne a legideálisabb választás.

Egy-egy ilyen kis állat sokszor nagyon jó hatással bír a gyerekekre. Megtaníthatja őket a felelősség teljes gondoskodásra és a törődésre. Fontos, hogy ahhoz mérten igazítsuk az új családtag érkezését, hogy a napi 8-10 órás távollét mellett se okozzon számára gondot az egyedüllét. A papagájok általában színesek és hangosak. Sok gyerek szeretne házi kedvencnek valamiféle madarat abban a reményben, hogy megtaníthatja beszélni. Viszont tisztában kell lennünk azzal, hogy a papagájok társas lények, csipognak, hangoskodnak, porolnak. Lakásba nem biztos, hogy a legjobb választás.

A macskák önálló lények, akkor is feltalálják magukat, ha naphosszakra magukra hagyjuk őket. A macska szőre hullik és van rá precedens, hogy karmol is az állat. Terhes kismama mellé nem ajánlott. A macska jelenléte nyugtató hatással bír az emberekre, és segítenek ellazulni. A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás. A kutyák nagyon lojálisak és elfogadóak. Egy kutya vásárlása estén mindig tisztázzuk a korlátainkat, hogy mekkorára nő a kutya, és hogy mekkora a szőre. Egy kutya igényli, hogy játszunk, sétáljunk vele, és hogy gondoskodjunk róla. Egy kutya nagyon hálás tud lenni, örök barátság köttethet a gyermekünk és az új jövevény között, amely minden törődést meghálál majd a kis gazdijának. Ha egy akváriumban gondolkodunk, legyünk tisztában azzal, hogy azt tisztántartani egy cseppet sem könnyű. Viszont nagyon nyugtató hatással van az emberekre.