Hogyan válasszunk megfelelő akkumulátort a gépjárművünkbe?

Nagyon sok márka közül válogathatunk, melyek különböznek méretileg és teljesítményben is. Egy akkumulátor körülbelül 3-5 évig szolgál. A Kovács autóalkatrész szaküzletben mindent megtalál, melyre Önnek és autójának szüksége lehet.

Személyautó akkumulátor alkatrész vásárlása esetén mindig elsődleges szempont legyen a megfelelő méret és az érintkező polaritás, mely magyarul azt jelenti, hogy melyik oldalról van a plusz és a mínusz elektróda. Természetesen, minden szakboltban nyújtanak megfelelő segítséget, az autó típusához mérten. A cég rendelkezik egy online akkumulátor keresővel melyben teljesítmény szerint válogathat. Az akkushop állandó jelleggel kínálja kedvező áron az akkumulátorokat. Nincs szükség akciók keresgélésre, nálunk kizárólag minőségi árut talál, olcsón. A gépkocsik folytonos fejlődése, magával vonja a nagyobb energiaszükségletet. Jó döntésnek bizonyul, ha lehető legnagyobb kapacitású akkumulátort vásároljuk meg. Rendszerint úgy vannak kialakítva az autók, hogy a gyáritól nagyobb akkumulátorok is elférnek.

Vásárlás esetén figyeljünk az indító áram kapacitására. Minél nagyobb az ezt jelző szám, annál biztosabb az indítás. A legújabb technológiás, az úgynevezett spirálcellás Exide MAXXIMA, melynek az indító áram kapacitása 750-800 A, és ez mellett még vezető szerepet tölt be start-stop technológia fejlesztésében. A Valtra márka szinte már egybe forrt az akkumulátorokkal. Az Electric Power az olcsó akkumulátorok előállítása által híresült el, melyek emellett még jó minőségük. Nem feltétlenül a márkanév a döntő, arra tekintve, hogy milyen élettartamú lesz az akkumulátorunk. Érdemes a szakemberek véleményét kikérni, hogy a tapasztalatok mit mutatnak. A Kovács autóalkatrész szaküzletet megtalálja Szegeden, vagy megtekintheti kínálatát a www.alkatreszek.hu weboldalon. További elérhetőségink: iroda@kovacsauto.hu, Tel: +36 62/468-444.