Hogyan válaszoljon a „Miért alkalmazzuk önt?” kérdésre

„Miért alkalmazzuk önt?” Ez valójában az egyik leggyakrabban feltett kérdés egy állásinterjún. Ha jókedvűnek érzi magát, és örül, hogy felteszik ezt a kérdést, akkor jó kiindulópontja van, mert ez egy olyan kérdés, amely lehetőséget ad arra, hogy konkrétan tájékoztassa a munkáltatót arról, mit kínál, miért illeszkedik jól a csapatba.

Mit kínálhat, amit mások nem? Gyakran, amikor megkérdezik: „Miért vegyük fel önt?” a gondolat az, hogy egyszerűen válaszoljon a megfelelő készségekkel és tapasztalatokkal. De ha valóban meg akarja nyerni a munkáltatót, akkor egy lépéssel tovább kell lépnie. Az egyik legfontosabb kérdés, amelyet fel kell tennie egy interjúban: „Mi a legnagyobb kihívás, amellyel az első hat hónapban valaki szembesül ebben a pozícióban?” Ennek ismeretében válaszoljon arra, hogy miként birkózott meg ezekkel a kihívásokkal korábban, és hangsúlyozza az elért eredményeket. Gondoljon arra is, hogy ne csak a releváns készségeket és tapasztalatokat kínálja fel, hanem azt is, hogy ezek a készségek és tapasztalatok miben különböznek attól, amit más jelöltek felkínálhatnak. Miért akar értük dolgozni? A munkaadók olyan tehetségeket akarnak felvenni, akik izgatottan fognak dolgozni nekik, ezért amikor válaszol, és kifejezi érdeklődését a vállalat és az üzlet iránt, győződjön meg arról, hogy információkkal rendelkezik. Nem csak egy üres kijelentést szeretne mondani, mint például: Szeretem a céget és annak kultúráját.

Az utóbbi válasz jobban tájékoztatja a munkáltatót arról, hogy miért szeretne velük dolgozni, és hogyan hozhat értéket nekik. Természetesen előre meg kell vizsgálnia a vállalatot és az üzletet, hogy ilyen választ tudjon adni. Az utolsó dolog, amit figyelembe kell venni, amikor megkérdezzük: „Miért vegyük fel önt?” állásinterjún az, hogy ez a cég az a hely, ahol három év múlva is szeretne lenni.