Hogyan valósulhat meg hatékonyan a derékfájdalom kezelése?

A derékfájdalom rengeteg embert érintő probléma. Sajnos sokan hosszú ideje élnek együtt a meglévő panaszokkal és fájdalomcsillapító kapszulákkal próbálják valamiképp kordában tartani a fájdalmat. Ezektől viszont idővel komoly gyomorsav alakulhat ki.

Derékfájdalom kezelése csak úgy kezdődhet meg, ha a probléma forrására fény derül. Gyakran csak egy rossz mozdulat következtében jelentkezik a fájdalom, de az is lehet, hogy valamilyen komolyabb betegség előfutára. Ha mindössze egy hónapja áll fenn a derékfájdalom vagy ennél kevesebb ideje, akkor akut fájdalomról beszélhetünk. Két-három hónapos fennállás esetén szubakut, míg három hónapnál hosszabb tünetek kapcsán kiújuló- vagy krónikus derékfájdalomról van szó. A derékfájdalom hátterében olyan okok állhatnak, mint a túlterhelt, gyenge izomzatú gerinc, a hanyag testtartás, idegbecsípődés, pszichés túlterheltség, fokozott ágyéki görbület, munkavégzés közbeni helytelen ülő pozíció és mozgásszegény életmód. Ha a derékfájdalom nem fizikai terhelés hatására alakul ki és idegrendszeri panaszokkal jár, mint például érzéskiesés vagy zsibbadás, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

A gyógytorna sokat segíthet a panaszok enyhítésében, illetve preventív hatásai is lehetnek. A fájdalomcsillapító kapszulákkal ellenben a Dolixir sokkal jobb választás lehet, hiszen szinte azonnal kifejti hatását és nem okoz gyomorsavat, mivel külsődlegesen alkalmazandó spray kialakításának köszönhetően. A Dolixir tizennégy hatóanyag pontos kombinációja, mely nélkülözi a káros összetevőket. Többek közt olyan hatóanyagok találhatók benne, mint a kollagén, MSM, levendula, kamilla, rozmaring, fekete nadálytő és vadgesztenye. Bővebb információk a dolixir.hu weboldalon találhatók!