Hogyan vonzhatjuk be a galambokat a kertünkbe?

A galambok elegáns, vonzó madarak, egyedi személyiséggel, amelyek elragadóak lehetnek a kertben. Az ismerősség ellenére azonban a madarászoknak nehéz lehet a galambok vonzása, ha nem felelnek meg a feltételek ezeknek a madaraknak. Szerencsére könnyen beállítható a madáretető állomás és az élőhely a különböző galambtípusok számára.

A galambokat gyakran fogadják udvarokon és kertekben, békés megnyilvánulásaik, szelíd kopogásuk és finoman szép tollazatuk miatt. Mivel a galambok tapinthatóak, gyakran romantikusnak és szeretetteljesnek tekintik őket, és hasznosak lehetnek az udvaron, ha takarítanak a magadagolók alatt vagy lakomáznak a gyommagokkal. A legtöbb galamb egész évben ott lakhat, így az egész évszakban ismerős vendég lesz, még akkor is, ha más madarak vándorolnak. A Columbidae madárcsaládban több mint 300 galamb- és galambfaj él, és közülük sok rendszeres vendég lehet még a városi és külvárosi régiókban is. Csakúgy, mint bármely konkrét madárfaj vonzásához, meg kell értenünk a madár pontos szükségleteit, és lépéseket kell tennünk az igények kielégítésére az udvaron vagy a kertben. Noha sok különböző galamb látogatja meg az udvart, szükségleteik hasonlóak, és ugyanazok a lépések változatos galambállományt eredményezhetnek bármely madárudvaron.

Táplálék: A galambok elsősorban magevőek, bár egyes fajok, különösen a trópusi régiókban, szintén kissé takarmányosak lesznek. A szemek és magok széles választékának biztosítása vonzza a galambokat, és nagyon szeretik a napraforgómagot, a kölest, a milot, a repedezett kukoricához és a búzát. Mivel nagyobb madarakról van szó, inkább a földön esznek, vagy nagy, stabil tálca- vagy emelőtáplálókat használnak, amelyekben elegendő hely van. A lengő vagy lógó etetők kevésbé vonzóak a galambok számára, bár alkalmanként megpróbálhatnak egyensúlyozni ezeken.