Horvátország legszebb, legérdekesebb városai

Nyaranta rengeteg magyar kerekedik fel, hogy Horvátországban nyaraljon. Az ország nem csak azért örvend nagy népszerűségnek, mert közel van, hanem csodás városai miatt is, melyek évről-évre rengeteg látogatót vonzanak. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül megosztjuk, hogy mely városokba érdemes mindenképp ellátogatni.

Legszebb horvát városok mindössze pár órás autózással megközelíthetők. Pula északon található, Isztria megyében. A város különlegessége, hogy az óváros nagyon jó állapotban maradt meg, így a történelem kedvelői számára tökéletes úti cél. A város legfőbb nevezetessége az ellipszis alakú amfiteátrum, mely összesen huszonháromezer néző befogadására alkalmas. Pula látnivalói közé tartozik még a római fórum, az erőd és a diadalív. A sok-sok látnivaló végigjárása körülbelül fél napot vesz igénybe. Pula mellett Zadar is csodaszép város, mely szintén jelentős óvárossal rendelkezik. Zadar óvárosa nem csupán a nyári, hanem az őszi és a tavaszi kirándulásokra is tökéletesen alkalmas. A város legjobb üdülőterülete Borik rész, amely szinte csak villákból, hotelekből, apartmanokból és kempingekből áll.

Rovinj szintén a legszebb horvát települések közé tartozik. A város Budapesttől hatszáz kilométerre található, így körülbelül hat órás autózást követően ott lehet. Rovinj kinézetére nagy hatással volt, hogy közel ötszáz évig a Velencei Köztársasághoz tartozott. Rovinj meglehetősen eltér a többi horvát várostól, ugyanis a megszokott nyers kőfallal körülvett kettő vagy három szintes épületek helyett Rovinjban négy-öt szintes girbe-gurba, színes épületek találhatók. Ennek oka, hogy a tizenhetedik században a pestis járvány elől sokan ide menekültek, amely akkor még csak egy sziget volt. Bővebb információkat és utasbiztosítást az axa-assistance.hu weboldalon tud kötni.