Horvátország pénzneme a kuna!

Horvátország 2013 júliusában csatlakozott az EU-hoz, de a fő elfogadott pénznem a horvát kuna, és nincsenek megerősített tervei az euróra mint az ország hivatalos pénznemére való áttéréshez. Továbbra is euróban tud fizetni bizonyos tárgyakért, mint például szállás, szállítás és néhány étteremben is elfogadják.

Horvátország pénzneme a kuna és ha erről szeretne minden részletet megtudni, akkor nézzen be hozzánk az axa-assistance.hu weboldalra. Fontos megjegyezni, hogy az üzleti vállalkozásoknak nem kötelező elfogadniuk az eurót, ezért mindenképpen ellenőrizze, mielőtt leülne egy szép horvát étkezőbe, euróval teli pénztárcával! Noha távozása előtt válthat pénzt, nagyon javasoljuk, hogy váltsa át helyi pénzét Horvátországban, mivel az árfolyamok sokkal kedvezőbbek lesznek. Ahol lehetséges váltsa át a pénzét egy bankban, vagy szerezzen be pénzt egy ATM-ből, és próbálja elkerülni a pénzváltást a szállodákban vagy a Bureau de Change-ben, mivel az árak általában meglehetősen gyengék. Ne feledje, hogy Horvátországba való belépéskor legyen nálunk Euro, így ha szükséges, van kéznél pénz. De mi van az ATM-ekkel?! Horvátország legtöbb nagyvárosában és szigetén, például Dubrovnikban, Korculában, Splitben és Hvarban lesznek ATM-ek, amelyek kapcsolódnak a nemzetközi hálózatokhoz.

A kisebb városokban azonban nem biztos, hogy rendelkezésre állnak ATM-ek. Az olyan hitelkártyák, mint a Visa és a MasterCard, széles körben elismertek és elfogadottak a legtöbb turisztikai területen; azonban mindig jó ötlet, ha van egy kis mennyiségű készpénz, ha biztosra akar menni. Felhívjuk figyelmét, hogy a Sail a horvát hajók fedélzetén minden további költséget, például a bárt, további ételeket és a borravalót horvát kunában kell fizetni. Néhány hajó elfogadja a kunát és az eurót is; azonban a legjobb, ha minden esetre megbizonyosodik arról, hogy van Kuna önnél. További részletekért és leírásért nem kell messzire mennie, nézzen be az axa-assistance.hu-ra.