Houston város Texas állam legnagyobb városa!

Houston, mint az ország egyik legnagyobb városa és az ikonikus Johnson Űrközpont otthona, sokat kínál az utazóknak. A végtelen parkokkal, galériákkal, egyedi épületekkel és rengeteg kultúrával nem fog elveszni Houstonban.

A listát egy meglehetősen egyedi látnivalóval kezdjük Houstonban, a Nemzeti Temetkezési Történeti Múzeumban. Valószínűleg korábban nem látogatott volna meg ilyesmit, éppen ezért érdemes felvenni az útitervbe. A múzeum egy hihetetlen műgyűjteménynek ad otthont, amely betekintést nyújt egyik legrégebbi hagyományukba. Ismerje meg a történelem során használt különböző halottaskocsikat, valamint a pápák, elnökök és különböző hírességek temetéseit bemutató kiállításokat. A Houston Állatkert, a japán és Centennial Garden otthona, valamint a népszerű Miller szabadtéri színház, a Hermann Park Houston koronaékszere. A széles nyitott terek és a rengeteg tennivaló miatt (a park a múzeumnegyed mellett) itt soha nem fog unatkozni.

A kertek szépen gondozottak. Kiegészíti őket egy szoborkiállítás, amely élvezetessé teszi a park felfedezését. A közlekedés másik módja a városnézés céljából a pihentető Hermann Park vasút. Miközben vízibiciklivel is felfedezheti a kis tavat. A művészetvédők, John és Dominique de Menil erőfeszítéseinek köszönhetően élvezheti a város egyik legkülönlegesebb látnivalóját. A Montrose környéken található gyűjtemény valójában szabadon álló épületek campusa, ahol extravagáns galériák találhatók, amelyek a kortárs művészetre és a szürrealista alkotásokra összpontosítanak. Itt talál egy könyvesboltot és a Menil Rajzintézetet is. A Menil kollekció fénypontja a főépület, amelyet Renzo zongora alakjában terveztek. Ha szeretne napozni, és megtapasztalni Houston kultúráját, látogasson el a Discovery Green Parkba. A park felújításon esett át, amely kiemelkedő városi oázissá vált.