Így legyen örök emlék a nyaralás

Ahogy a bölcsek mondják, az igazán boldog, teljes élet titka az, hogy sokkal többet fektetünk élményekbe, mint amennyit materiális javakba. Azt hiszem sokan egyetértenek velem, ha azt mondom, hogy az egyik legjobb ilyen élmény az az utazás, hisz azok olyan érzelmi feltöltődést adnak, amelyet még a csúcskategóriás kütyük és a dizájner táskák, vagy ruhák sem tudnak felülmúlni.

Ezek az élmények azonban sajnos mulandóak. Mivel csak rövid ideig tartanak, érthető módon szeretnénk egy olyan kézzel fogható, fizikai emléket, amellyel felidézhetjük a csodálatos pillanatokat és élményeket. Erre a kérdésre számtalan remek megoldás létezik, a legkézenfekvőbb természetesen egy album készítése, hisz mi lehetne jobb módja a pillanatok megőrzésének, mint egy utazási fotókönyv készítése? Csupán annyi a dolgunk, hogy gondosan kiválogatjuk a legjobb képeket, különös figyelmet fordítva azokra, melyek egy olyan pillanatot örökítettek meg, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek. Ezt a könyvet aztán bármikor fellapozhatjuk és egy kis időre vissza utazhatunk az időben, újra átélni a varázst.

A fotózás mellett azonban érdemes nagy hangsúlyt fektetni a videózásra is, hisz egészen máshogy örökíti meg a pillanatot egy mozgókép. Ma már szerencsére nincs szükség arra, hogy profi kamerát cipeljünk magunkkal, a korszerű okostelefonok remek minőségben tudnak videót rögzíteni. A lényeg, hogy a videózás ne menjen az élmény rovására, ám amikor csak tehetjük, rögzítsünk pár percet. Higgyétek el, évek múlva hatalmas öröm lesz visszanézni ezeket a kis rövidfilmeket. Szintén remek módja az élmény megőrzésének, ha rendszeresen meglepjük magunkat egy-egy gyűjthető tárggyal utazásaink során. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a hangsúly tényleg a rendszerességen van. Sokan hűtőmágneseket vásárolnak, bármerre is járnak a világban, de ugyanilyen jó megoldás lehet ha veszünk egy bögrét minden országban, vagy ha épp képeslapokból rakunk össze életünk során egy pazar gyűjteményt.