Így növeld a tesztoszteron szinted!

Sajnos az öregedés ellen nem igazán van működő fegyvere az emberiségnek, a férfiakat pedig különösképp érzékenyen érinti ez a folyamat, hisz nem csak a hajkoronájuk lesz jó eséllyel egyre ritkább, de a tesztoszteron szintjük is évről-évre csökken.

Persze a húszas-harmincas éveikben ebből vajmi keveset tapasztalnak – nem véletlenül, hisz ebben az időszakban a hormon szint még száz százalékos -, ám negyven felett ez drasztikusan megváltozik. Egyre nehezebb izmot felszedni, ráadásul – és ez a nagyobb probléma – a meglévő megtartása is problémássá válik. Noha a tesztoszteron kapcsán elsősorban a testépítés jut eszünkbe, az igazság az, hogy a legfontosabb férfi hormonként nagyjából az egész szervezetünkre hatással van a folyamatosan csökkenő mennyiség. Felmerül tehát a teljesen jogos kérdés, hogy vajon mit tehetünk a folyamat elodázása érdekében. Nos, egy dolog biztos, miszerint kellő odafigyeléssel nagyon is sokat, ám az is tény, hogy teljesen megakadályozni nem tudjuk, hisz az idő múlása ellen nem lehet védekezni.

Hogy hatásosan magasan tudjuk tartani – a lehető legtovább – a tesztoszteron szintünket, ahhoz meg kell értenünk, hogy az életmódunk legalább olyan fontos befolyással bír a hormonváltozásra, mint az öregedés. Ha állandóan stresszben élünk, egyáltalán nem edzünk – vagy épp ellenkezőleg, túlságosan is megerőltetjük magunkat -, az mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy már egész fiatalon elkezd csökkenni a tesztoszteron termelődés a szervezetünkben. Persze kaphatók különböző készítmények, melyek segítenek, ám a legfontosabb az lenne, hogy a káros szokásainktól a lehető leghamarabb megszabaduljunk. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a jól összeállított étrend és a testmozgás együtt szinte csodákra képes. Ha ezen felül még úgy gondoljuk, hogy hasznát vennénk egy tesztoszteron fokozó étrend kiegészítőnek, akkor bátran válasszuk egy megbízható márka jól bevált termékét.