Így nyűgözzük le a párunk szüleit

Amikor végre úgy érezzük, hogy megtaláltuk az igazit, akkor – főképp ha már tapasztaltabbak vagyunk – megpróbálunk szép lassan haladni, hogy ezúttal semmit ne romoljon el. Aztán az első pár hét – vagy hónap – közös boldogság után már úgy érezzük, hogy minden a legnagyobb rendben és sínen van, ám van még egy dolog, amin át kell esni, és aminek bizony elég nagy jelentősége van a továbbiakra nézve.

Ez nem más, mint a szülőkkel való találkozás. A lányok ezen általában kevésbé izgulnak, nem véletlenül, hisz a fiús szülők általában kevésbé kritikusak a frissen hazahozott barátnővel, ám a fiúk számára ez egy nagy dolog. Vajon az apósjelölt majd szimpatikusnak talál? Mi lesz, ha nem fogok neki tetszeni? Olyan kérdések ezek, amelyek komoly stresszt okozhatnak, hisz egy lányos apa igen csak megnézi gyermeke választottját, és ha már az első teszten sem megy át az ember, akkor utána már nem érdemes sok jóra számítani. Épp ezért aztán nem árt, ha észben tartjuk, hogy ha odafigyelünk pár dologra, akkor nagyban megkönnyíthetjük az első találkozást.

Az első és legfontosabb, hogy ilyenkor legyünk maximálisan udvariasak. Nem kell átesni a ló túloldalára, ne játsszunk angol lordot, de figyeljünk oda nagyon a szavainkra. A későbbiekben lesz majd időnk feloldódni rendesen, az első alkalom nem erre van. Ezzel együtt legyünk magabiztosak és legyen kiállásunk, az udvariasság nem azt jelenti, hogy némán kell ülni a sarokban. Majdnem ugyanilyen lényeges, hogy öltözzünk fel rendesen. Nem kell szmokingot húzni, de ne a szétszakadt farmert válasszuk erre az alkalomra. Legyünk ápoltak, tiszták, és nézzünk ki igényesen. Vigyünk valami apró ajándékot – ebből is látszik, hogy illemtudóak vagyunk -. Nem kell nagy dolog, egy üveg bor bőven megteszi. Az egész találkozó alkalmával legyünk figyelmesek – a telefonunk maradjon a zsebünkben – és tisztelettudóak, főképp a párunkkal. A romantikázásnak megvan a maga helye és az semmiképp sem a szülők előtt van, főképp nem rögtön az első alkalommal. Ha ezeket az apróságokat betartjuk, szinte biztos, hogy jó benyomást fogunk kelteni.