Interjúkérdések, amelyek miatt elkeseredettnek tűnik az álláskeresés során

Van néhány kérdés, amelyet az első állásinterjún el kell kerülnie. Ezek az interjúkérdések kissé kétségbeesettnek tűnnek. Miért? Mivel a munkaadók azt gondolhatják, hogy rossz okból akarja az állást, például gyorsan csak ideiglenes munkára van szüksége, amíg jobbat nem talál.

Mennyit fizet ez a munka? Bár ezt mindenkinek tudnia kell, az első interjú során nem ezt szeretné felvetni. Az első interjú célja a munkáltató szempontjából, hogy megismerje önt, mint szakembert, lássa, hogyan tudja kezelni a munkával kapcsolatos gyakori helyzeteket, és végül eldöntheti, hogy jó-e a feladatra. A pénz olyan, mint az elefánt a porcelánboltban az első interjú során. Mindenki gondolkodik rajta, de senki sem beszél róla, mert ez a felvételi folyamat ezen a pontján nem releváns. Addig ne vesse fel, amíg nem fontos. Milyenek az előnyök? Ez megint nem releváns a felvételi folyamat ezen pontján. Az utolsó dolog, amit el akar mondani, hogy csak a munka előnyei érdeklik. A munkáltatók tudni akarják, hogy Ön izgatott maga a lehetőség miatt.

Ha csak a pénz és az előnyök miatt vesz részt benne, a munkaadók attól tarthatnak, hogy egy pillanat alatt elhagyja a cégjüket, ha újabb ajánlatot kap jobb juttatásokkal és fizetéssel. Szóval, miért vesztegetnék önre az idejüket és a pénzüket? Milyen gyorsan léphetek elő? Még nincs is munkája, és máris azt kérdezi, milyen gyorsan tud előlépni? Ön még csak a felvételi folyamat kezdeti szakaszában van, és még nem bizonyította képességeit a vállalat számára. Tehát egyes munkaadók számára nevetségesnek tűnik annak felbecsülése, hogy milyen gyorsan lépnének elő. Még nem is kapott állásajánlatot! Tudjuk, mennyire idegtépő lehet az állásinterjú, főleg a kezdeti interjú egy céggel, amikor nem tudja, hol áll a versenytársak ellen. Ha elkerüli ezt a három kérdést egy interjú során, akkor nem tűnik kétségbeesettnek.