Ipari szűrő berendezések

Az ipari szűrőberendezések két alapvető típusát különböztetjük meg. Az egyik csoportba tartoznak az úgynevezett olajköd leválasztók, a másikba pedig az ipari porleválasztók.

Rendkívül hasznos szűrő berendezés az úgynevezett ipari olajköd leválasztó. Az ipari folyamatok során a legkülönfélébb olajszerű szennyeződések, vizezett olajpárák és más hasonló állagú szennyeződések kerülnek a levegőbe. Az ilyen olajok és emulziók a levegőben olajködöt képeznek, ami azért is roppant veszélyes, mert gyakorlatilag nem tudjuk felmérni a levegőben található mennyiségüket. Tehát az olajköd megszüntetése mindenképpen szükséges; ez egy speciális berendezéssel történik, ami első lépésben elszívja a levegőt, majd egy aktív modul segítségével elvégzi a szűrést. Ennek a folyamatnak köszönhetően csökkennek az egészségügyi kockázatok és kellemesebb munkakörnyezet jön létre. Az olajköd leválasztó berendezések különböző méretben, illetve különböző teljesítményre optimalizált kivitelben kaphatók, így minden vállalkozás megtalálhatja azt a megoldást, ami a leginkább megfelelő a számára.

Az ipari szűrő berendezések másik nagy csoportjába a porleválasztók tartoznak. Sajnos az ipar nagyon sok területén szinte állandó jelleggel jut por a levegőbe, ráadásul sok olyan portípus van, ami tartósan a levegőben is marad. Ilyen esetekben mindenképpen szükség van a porleválasztó berendezésekre. A porleválasztó berendezés a levegőben tartósan megmaradó szennyeződéseket távolítja el, így remek szolgálatot tesz azokon a munkahelyeken, ahol a szálló por egészségügyi kockázatot jelenthet. A porleválasztók nélkülözhetetlenek a faipari cégek esetében, a malomiparban, a fémmegmunkálások során, a kőfaragások esetében és sok élelmiszer ipari folyamat esetében is.