Java programozási nyelv és az Android kapcsolata

A Java programozási nyelv népszerűségének egyik motorja nem más, minthogy az Android fejlesztési környezet is ilyen alapokon fekszik.

A Java alapok elsajátítása belépőt jelenthet egy olyan világba, ahol a a munka izgalmas, érdekes és igazán jól meg van fizetve. A Java programozási nyelv népszerűsége egyre magasabbra tör, ezért is remek választás mindazok számára, akik most kezdenek programozással foglalkozni, netalán most gondolkodnak azon, belevessék-e magukat az ilyen irányú tanulásba.

A Java sokrétű feladatok elvégzésére alkalmas; készíthetünk vele roppant egyszerű Java alkalmazásokat is, de akár professzionális szintű webes alkalmazások és Android applikációk is létrehozhatók a segítségével.

A Java programozási nyelv tanulása során nagy előnyt jelent, ha már rendelkezünk valamilyen programozási ismerettel. Ilyen esetekben érdemes minél mélyebben belevetni magunkat a tanulásba, hiszen a cél közelebb lehet, mint gondolnánk. A megszerzett tudás birtokában képesek leszünk különböző Java alapú programok írására, Java alapú webes alkalmazások fejlesztésére és Android applikációk létrehozására is.

Gondoljunk bele, mekkora piaccal rendelkeznek az Android alkalmazások! Ma már szinte mindennemű applikáció letölthető a különböző app store adatbázisokból. Legyen szó egy játékról, amivel el szeretnénk ütni az időt, legyen szó oktató programról vagy fordító alkalmazásról, amellyel megérthetjük a világot… Mind-mind szorgos Java fejlesztők keze munkáját dicséri. Érdemes fejben tartani, hogy a saját készítésű applikációkat könnyedén feltölthetjük különböző olyan áruházakba, ahol kisebb összeget kérhetünk a letöltésért. Gondoljunk bele, hogy egyes sikeres applikációkat hány ezren, sőt, akár millióan is letöltenek…