Jellemzők, amelyek miatt szívesebben alkalmazzák

Hónapok óta munkát keres, de úgy tűnik, nem veszik fel sehová? A jó önéletrajz, kísérőlevél, munkatapasztalat és interjú mellett vannak olyan immateriális jellemzők, amelyek segítenek egyes álláskeresőket jobban eladhatóvá tenni, mint másokat.

Ha ki akar emelkedni az álláskeresési folyamatban, van néhány jó szokás, amely javítja az elhelyezkedési esélyeit. Tudja, mi szükséges a karrier növekedéséhez? A kíváncsiság és a megfélemlíthetetlenség érzése! A kíváncsi alkalmazottak hajlamosabbak új készségeket elsajátítani, további munkaköri feladatokat vállalnak, és előrelépést keresnek. A megfélemlíthetetlenség érzése segít a szakembereknek alkalmazkodni a változtatások számához, amelyeket bármely munka rájuk zúdíthat, és ezek a szakemberek nem félnek egy lépést megtenni, amikor ideje megváltoztatni a karriert. Konkrét példa arra, hogyan tudna alkalmazkodni a munkahelyi változásokhoz és növekedni a karrierben, az, ha felhasznál a kísérőlevélben és az állásinterjú során valami újat annak bemutatására, hogyan növekedett profiként. A toborzók kedvelik azokat az alkalmazottakat, akik nem ragadtak le a régi módoknál, és mindig újra törekszenek.

A szokásos munkaköri feladatok elvégzésén túl a munkáltatók kedvelik azokat az alkalmazottakat, akik ötletekkel járulnak a munkához, és mindig keresik a vállalat hatékonyságának, nyereségességének és jobb környezetének módját. Nem minden ötlet nyerő, de azoknak az alkalmazottaknak, akik nem félnek ötletelni, nagyobb lehetőségük van hozzájárulni a vállalat sikeréhez. Minél jobban járul hozzá egy alkalmazott a vállalat sikeréhez, annál konkrétabb példákat kell bemutatnia, amikor előléptetésre törekszik, vagy új állásra vadászik. Az aktív alkalmazottaknak általában érdekes személyiségük is van, ami segíti a hálózatépítést.