Jordánia várja a legszebb helyeivel

Aqaba, Jordánia egyik legszebb része közvetlen szárazföldi összeköttetéssel rendelkezik Petrával, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy néhány órán belül megtekinthessék Aqaba kikötőjétől. Bővebb leírást erről weboldalunkon olvashat.

Jordánia vár minden kedves érdeklődőt az invia.hu weboldalon a lehető legjobb ajánlatokkal, tehát keressen fel minket bátran és megtalálhatja a teljes kínálatot az árakkal együtt. A Szíria, Irak, Izrael és Egyiptom által minden oldalról körülvett Jordánia sajnos bűnösnek érzi magát a biztonsággal kapcsolatban. Jordánia azonban a Közel-Kelet egyik legbiztonságosabb és előremutatóbb országa. Az országot történelmi öröksége miatt szabadtéri múzeumnak nevezték el, lenyűgöző természeti tájakkal és tengerparttal, valamint hihetetlen közel-keleti konyhával és barátságos helyiekkel. Amman Jordánia fővárosa és a világ egyik legrégebben folyamatosan lakott városa, 7000 éves múltra tekint vissza. Amman egy hatalmas, mozgalmas és lenyűgöző város, amely egykor Philadelphia néven szerepelt, Ptolemaiosz Philadelphus (Kleopátra fia) tiszteletére, aki újjáépítette a várost, mielőtt Heródes elfoglalta ie 30 körül, és átadta a rómaiaknak.

A város csodálatos éjszakai élettel, hihetetlen ételekkel, ókori történelemmel, világszínvonalú múzeumokkal és virágzó művészeti jelenettel büszkélkedhet. Ammán néhány nevezetessége az ókori római amfiteátrum, amelyet akkor építettek, amikor a várost Philadelphia néven ismerték. A római  amfiteátrummal ellentétben az ammani amfiteátrum teljesen nyitva áll a turisták előtt, és továbbra is élő események fogadására szolgál. Abdoun negyed híres éjszakai klubjairól, csodálatos éttermeiről és Shisha kávézóiról. A Jabal-Amman kerületben található Rainbow Street a város fölé emelkedik, és hihetetlen kilátást kínál az óvárosra. További részletekért nézzen be az invia.hu-ra.