Katasztrofálisak lehetnek a kiszivárgott hitelkártyák?

Nem akarja véletlenül elveszíteni a nehezen megkeresett készpénzt és mindent megtett annak védelme érdekében? Évente a pénzügyi ágazat egyre több olyan hitelkártyaszámot szivárogtat ki, amelyet a hackerek értékesítenek a Dark weben. Ha nem szeretné, hogy a hitelkártya adatai rossz kezekbe kerüljenek, folytassa az olvasást.

Minden hacker meg akarja szerezni a feltört hitelkártyaszámokat. Biztos, hogy a bejelentkezési adatok és a jelszavak ellopása hasznos, de a pénzügyi információ birtoklása sokkal értékesebb. Eladhatják adatait a feketepiacon, ellophatják az egész életen át tartó megtakarításait, új bankszámlákat nyithatnak, hiteleket vehetnek fel a nevében, és ellophatják személyazonosságát is. A 2018-as összes rosszindulatú program 25% -a pénzügyi ágazatokat célozta meg, vagyis bankja vagy bármely más, a pénzügyeit kezelő vállalat lehet a következő. Sajnos nincs módja megvédeni a pénzét az ilyen támadásoktól, mivel mindez a bankja kiberbiztonsági intézkedésein áll. Latin-Amerika, Afrika és Dél-Ázsia fejlődő országainak pénzügyi szervezeteit gyakrabban célozzák meg, mint más régiókét.

A sötét weben kiszivárgott hitelkártyaszámok száma megduplázódott 2018-ban. Hogyan? Amint a vállalatok megerősítik védekezésüket, a hackerek bővítik műszaki ismereteiket és kreativitásukat. Vannak, akik új módszereket találnak az adatbázisok feltörésére, mások pedig tökéletesítik a mérnöki technikájukat, hogy becsapják Önt vagy bankját az Ön információinak eladására. Az adatsértésekben érintettek száma évről évre nő. Adatait bármely vállalat kiszivárogtathatja, amely tárolja a hitelkártya adatait. Képzelje csak el, hány webhelyet használt már valaha a számlák fizetéséhez vagy az online vásárláshoz, még akkor is, ha csak egyszer tette meg, és megfeledkezett róla. Mindegyik valamilyen formában tárolhatja személyes és pénzügyi adatait.