Kellemes hangulatú szigetek autók nélkül

Az autók nélküli szigetek tökéletes autómentes üdülőhelyek lehetnek, nyugodt és kellemes légkört kínálva. Ezeket a szigeteket gyalog vagy kerékpárral lehet felfedezni a forgalmi dugók, a parkolási díjak és az ingyenes parkolóhely keresése helyett. Ám a világon több mint 500 millió autó között megtalálni egy autómentes szigetet egyre nehezebb feladat.

Kadavu a Fidzsi-szigetek negyedik legnagyobb szigete, és körülbelül 10.000 lakosa van. Kadavu természeti erőforrásai közé tartoznak a hegyvidéki dzsungelek és vízesések, a korallzátonyok által szegélyezett öblök és a mangrove erdők, amelyek élőhelyet nyújtanak a vadon élő állatoknak és madaraknak, köztük a kadavu pézsma papagájoknak is. A sziget érintetlen és természetes állapota ideális egy távoli nyaralóhely számára. Kadavuban nagyon kevés út van, és a fő közlekedési mód lehet csónak vagy komp. Hydra egyike Görögország Saronic-szigeteinek, amelyet keskeny vízsáv választ el a Peloponnészostól. A sziget megérdemelten az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Athénban. Hydra egy festői helyen, mély kikötőben található, fehérre meszelt házak emelkednek a dombokra mindkét oldalon az azúrkék tenger felől. Hydra-n a motoros szállítás tilos. A városközpont elég kicsi ahhoz, hogy gyalogosan megkerülhesse, míg a szamarak, kerékpárok és vízi taxik tömegközlekedést biztosítanak a sziget többi részére.

A Lamu-sziget a Lamu-szigetcsoport része és Kenya egyik legnépszerűbb látványossága a vadasparkok mellett. Lamu óvárosa, a sziget fővárosa, Kelet-Afrika egyik legrégebbi és legjobban fennmaradt szuahéli települése. Korallkőből és mangrove fából épült város belső udvarokkal, verandákkal és igényesen faragott faajtókkal rendelkezik. A szigeten nincsenek utak, csak sikátorok és gyalogutak vannak, ezért a szigeten kevés a motoros jármű. A lakók gyalog vagy hajóval mozognak, és szamarakkal szállítják az árukat és az anyagokat.