Kellemetlen alagsori szagok?

Ha elég sokáig élt dohos pincés szagokkal, könnyű elkezdeni azt gondolni, hogy a pincéknek ilyeneknek kell lenniük. Mivel sötét van odalent és közel van a földhöz, mindig együtt kell élnünk ezzel, nem?

Nem feltétlenül. Igaz, hogy az alagsor tulajdonságai befolyásolják a dohos szagokat-teljesen vagy részben a minőségi szint alatti, kevesebb fény, kevesebb friss levegő miatt. De nem minden pincének kell dohossá válnia. Ezenkívül a már piszkos pincéket gyakran meg lehet fordítani néhány egyszerű, olcsó módszerrel. Egyedülálló és összetéveszthetetlen az alagsori illat. Soha nem fog bemenni a garázsba vagy akár fürdőszobába, és összetéveszteni az illatát az alagsor illatával. Az alagsori dohos szagot különböző módon földesnek vagy húsosnak nevezik, vagy hasonlítják a korhadt fához, nedves zoknikhoz, gombához vagy nedves kutyához. Bizonyos csípős vagy édes jegyek hozzáadása közelebb hozza a szagot az igazán dohos pincéhez. A penész a pincés dohos szag fő hajtóereje. Ez vízben, oxigénben és táplálékban gyarapodó gomba.

A penész általában vastagabb és magasabb, még mohaszerű, homályos megjelenést is kifejleszt. Ezzel szemben van lapos penész is. A penész lehet színes, a sötétzöldektől a szürkékig és feketékig. A penész általában barna vagy szürke, is lehet végül fehér porrá változik. Mivel a penész az alagsor dohos szagának nagy részét képezi, más okok is támogathatják a szagot, és egyedi illatot adhatnak neki: Nedves anyagok: gipszkarton, üvegszálas és kőzetgyapot szigetelés, és különösen a fa minden formája hozzáadhatja az alagsor dohos szagát ha nedves, és nem engedik megfelelően kiszáradni. Szennyvíz: A szennyvízcsatornák jellemzően az alagsorban haladnak át, mielőtt kint folytatódnának. A szennyvízproblémák a nem megfelelően beszerelt, szagokat kibocsátó csövektől a folyékony szennyvíz kiömléséig terjedhetnek.