Kényelmes utazás babával gondok nélkül!

Ha utazni szeretne babájával, kezdje azzal, hogy a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központban kérdezze meg, hogy a felnőttek és a csecsemők milyen védőoltásokat kell kapjanak, majd beszéljen gyermekorvosával, hogy megtudja, mi a legjobb családja, babája és utazási helyzete számára.

A kényelmes utazás babával megvalósítható, de ha több információt szeretne erről olvasni, akkor megéri benézni az axa-assistance.hu weboldalra. Legyen szó egy távoli ázsiai látogatásról, egy európai családlátogató kiruccanásról, egy karibi menekülésről vagy egy afrikai szafariról, bárhová utazhat kisbabával, amíg Ön és családja jól érzi magát. Olyan úti célt válasszon, amely örömet okoz, nem pedig szorongást vagy stresszt.  Fontolja meg, hogy milyen tevékenységeket szeretne végezni, és hogy az úti cél olyan hely-e, amely a családok számára is elérhető. Gondoljon a logisztikára is, például a nyelvi akadályokra, az éghajlatra és a helyi közlekedésre, amikor eldönti, hogy az adott úti cél megfelelő-e családja számára.

Ha a baba 2 évesnél fiatalabb, nincs szüksége saját ülésre. Ehelyett egy jegyes felnőtt ölébe ülhetnek. Nemzetközi utazások esetén egyes légitársaságok a felnőtt jegy árának 10-30%-át, vagy csak az adókat és illetékeket számítják fel egy csecsemő után, egyes légitársaságok pedig egyáltalán nem számítanak fel semmit. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a poggyászra vonatkozó szabályzatot, ha ölbe ülő csecsemővel utazik. A legtöbb légitársaság ingyenesen engedélyezi a babakocsi és az autósülés ellenőrzését. Lehetséges, hogy további poggyászt is feladhat vagy felvihet, de erről többet tudhat meg az axa-assistance.hu weboldalon, ahol megtalálhatja elérhetőségeinket is, ha kérdéseket tenne fel nekünk az utazásokkal kapcsolatban.