Kerti tó levegőztető télen-nyáron

Ha rendelkezik kerti tóval, akkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a legtöbb esetben levegőztetőre is szükség van. Különösen abban az esetben, ha a kerti tóban halak is jelen vannak. A szellőztetőnek nem csak nyáron, hanem télen is nagy hasznát lehet venni.

Kerti tó levegőztető segítségével a halak és vízi növények minden évszakban elegendő oxigénhez juthatnak. A kerti tó élővilágának oxigénre van szüksége, azonban ehhez gyakran nagyon nehéz hozzájutni, így levegőztetőre lehet szükség. A vízfelszínen keresztül következik be a természetes oxigénfelvétel. A kisebb tavak esetében egy megfelelő szivattyú segítségével is bejuttatható az oxigén a tó vizébe. A legjobb megoldás azonban egy kerti tó szellőztető beszerzése. Télen könnyen befagyhat a tó vize, ami azért probléma, mert a leghidegebb hónapokban is biztosítani kell a tó élővilága számára a kellő oxigént. A levegőztető egyik nagy előnye, hogy megakadályozza a víz befagyását, mivel levegőbuborékokat enged a vízbe. A beltéri levegőztetőket jól szellőző, fedett helyre kell elhelyezni. Ha a készülék nincs használatban, akkor pedig gondoskodni kell a készülék pormentes, száraz tárolásáról.

Nyáron azért van nagy szükség a kerti tó levegőztetőre, mert ha a víz hőmérséklete eléri, sőt meghaladja a huszonöt Celsius fokot, akkor a víz akár harminc százalékkal kevesebb oxigént tartalmazhat, mint normál esetben. További probléma, hogy minél melegebb van, a halaknak annál több oxigénre van szüksége. A halak viselkedése árulkodó. Ha be vannak lassulva vagy a víz felszínen oxigén után kapkodnak, akkor az biztos jele annak, hogy nem jutnak elegendő oxigént. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a kerti tó levegőztető kapcsán, esetleg megtekintené a széleskörű kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!