Kollagén pótlás étrendkiegészítő formájában

A kollagén a szervezet fontos része, mondhatni építőanyaga. Nem túlzás kijelenteni, hogy olyan akár egy ragasztó, hiszen a szervezetben lévő kötőszövetek számára regeneráló képességet és rugalmasságot biztosít. Harminc-negyven éves kor után viszont csökken mennyisége a szervezetben, így érdemes étrendkiegészítő formájában pótolni.

Kollagén mennyisége körülbelül évente egy százalékkal csökken a szervezetben. Ráadásul bizonyos tényezők hatására még inkább csökken a kollagén mennyiség. A kollagén a csontokban, izmokban, bőrben és az ízületekben is megtalálható. Az idő múlásával a szervezet egyre több vizet veszít, aminek következtében feszessége gyengül, továbbá a különféle baktériumokkal szemben is gyengül ellenállóképessége. A kollagén pótlás segítségével megőrizhető a csontok egészsége, a szervezet ellenálló képessége és a bőr fiatalsága. A kollagén tartalmú táplálékkiegészítők tabletta, por és folyadék formában is kaphatók. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a kiválasztott kollagén tartalmú étrendkiegészítő minél természetesebb legyen, tehát minél kevesebb hozzáadott adalékanyag legyen benne. Egyszerűen megfogalmazva minél kevesebb összetevő található meg a dobozon, annál jobb.

Sokan kedvelik az ízesített táplálékkiegészítőket, azonban ezzel érdemes óvatosnak lenni, ugyanis az ízesített változat, jellemzően sok hozzáadott cukrot jelent. A kollagén nagyszerű ízületvédő és porcépítő anyag, ugyanakkor a bőr feszességének megőrzésében is sokat segít, tehát általa könnyebben megőrizhető a fiatalos megjelenés. Habár ma már számos kollagén tartalmú terméket lehet kapni, véleményünk szerint a legjobb mégis csak a folyékony kollagén. Bővebb információkat a gyogyvarazs.hu webáruházban talál, ahol a termékeket is meg tudja tekinteni!