Kollagén tartalmú táplálék-kiegészítők a gyogyvarazs.hu weboldalon!

A kollagén fontos része a szervezetnek, úgy is mondhatjuk, hogy a szervezet ragasztója. Erre utal az a görög kólla szó is, melyből a kollagén szó ered. A kólla szó jelentése ragasztó. A kollagén valóban olyan szervezetünkben, mint egy ragasztó, ugyanis rugalmasságot, regeneráló képességet és kötést nyújt a testünkben lévő kötőszövetek számára.

Kollagén a szervezetünkben gyakorlatilag mindenütt megtalálható, mivel az izmainkban, csontjainkban, ízületünkben és bőrünkben egyaránt megtalálható, azonban a kor előrehaladtával, harminc-negyven éves kor után csökken. Mivel a szervezet fontos építőeleméről van szó, ezért idővel gondolni kell pótlásáról. Évente egy százalékkal csökken a kollagén mennyisége szervezetünkben, azonban bizonyos tényezők hatására ez fokozódhat. Ilyen tényező az egészségtelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás, stressz, dohányzás, környezetszennyező hatások. A kollagénnel kapcsolatban már a kilencvenes években megkezdődöttek a kutatások, melyek bebizonyították, hogy az egészség és a szépség elengedhetetlen anyaga a kollagén. Pótlása tehát nagyon fontos, melyet táplálék-kiegészítők által lehet leginkább bevinni a szervezetbe.

Manapság az egyik legnépszerűbbek a peptid-tartalmú táplálék-kiegészítők, melyek többek közt késleltetik a bőr öregedését, erősítik az izmokat, gyorsítják a sebgyógyulást, vitalizálják a kiszáradt bőrt, erősítik a körmöket és a hajat, valamint csökkentik a magas vérnyomást. A lényeg, hogy olyan táplálék-kiegészítőt válasszon, mely minél természetesebb, tehát ne tartalmazzon, vagy csak kevés hozzáadott mesterséges anyagot. Ha szeretne kollagén tartalmú táplálék-kiegészítőt vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a gyogyvarazs.hu weboldalra, ahol a termékeket is megtekintheti!