Legjobb növények nedves területekre

Ha az udvaron vízelvezetési probléma merül fel, akkor telepíthet egy lefolyót. De egy másik lehetséges út egyszerűen olyan növények használata, amelyek inkább nedves területeken élnek. Sok őshonos és honosított növény nedves talajban fejlődött ki, így hatékonyak a vízelvezetési problémákkal küzdő területeken is. Ott nőnek, ahol sok más növény nem, és elnyelik a víz lefolyását. Itt van néhány növény, amely nedves talajban jól növekedik.

A fekete arábia olyan lombhullató bokor, amely 3-6 láb magasra nő és elterjed. Tavasszal mutatós fehér virágzásokkal rendelkezik, amelyek utat engednek a kis fekete bogyóknak, amelyek vonzzák a madarakat. Lombja ősszel vörös-lilára változik. Ez a növény mocsarakban és nedves bozótokban honos. Alkalmazkodni tud a különféle talajokhoz, amennyiben egyenletesen nedvesen tartja. Ne felejtse el azonnal eltávolítani a gyökérszívókat a nem kívánt terjedés megakadályozása érdekében. Az Arrowwood viburnum késő tavasszal mutatós fehér virágai miatt, valamint sötétkék bogyókkal is rendelkezik, hogy még érdekesebb legyen. Zöld levelei ősszel vörös, narancs és sárga árnyalatúvá válnak. Ez a cserje körülbelül 6-10 láb magas lehet és elterjedhet.

A nedves, agyagos talajt kedveli, és jó vízelvezetésre szorul. Metssze meg a cserjét, hogy formázza, közvetlenül miután virágzik. A mocsári magyal Észak-Amerika keleti részének mocsaras részein honos. Ezért inkább agyagos, nedves, savas talajban nő, és elviseli a rossz vízelvezetést. A cserje 3–12 láb magas lehet és ez is gyakran elterjedhet. Ezenkívül a cserje kétlaki, vagyis a közelben növekvő ellenkező nemű növényre van szükség ahhoz, hogy a növények megtermékenyüljenek. Metssze meg növényeit minél előbb, hogy kora tavasszal szépek legyenek, mielőtt új növekedés indulna.