Lengéscsillapító mérés Szeged

A lengéscsillapító egy fontos szerepet tölt be az autó alkatrészei közül, hisz ennek feladata, hogy a járművet az úton tartsa.

[wp_ad_camp_1]

Lengéscsillapító mérés Szeged, kedvező áron a Kovács Autó Bosch Car Service-ben. A lengéscsillapító nagymértékben hozzájárul a vezető és az utasok komfortérzetéhez és maximalizálja jármű irányíthatóságát. A gumiabroncsot megfelelően tartja, csökkenti a lengéseket, miközben növeli a gépkocsi tapadását. Ez az alkatrész is, mint egyéb más eleme az autónak, idővel elhasználódik, és a lengéscsillapító esetében ez a jármű menetstabilitását lecsökkenti. A meghibásodását nehéz felismerni, ezért érdemes az átvizsgálását szakemberre bízni, mielőtt már az nem nyújt megfelelő biztonságot. Ennek az alkatrész állapotának a felmérését, 20ezer kilométerenként javasolt, műszeres méréssel ellenőrizni. Mivel a kerekek takarják, a lengéscsillapítót, ezért a vizsgálat során, szükséges a jármű aljához férkőzni, hogy teljesen áttekinthessék. Csak ezzel a módszerrel tudja egy szakember biztonságosan átvizsgálni az alkatrészt, hogy nem sérült-e meg, illetve nem szivárog-e valahol az olaj. Ha nincs megfelelő állapotban a lengéscsillapító, minél előbb gondoskodjunk a cseréjéről, mivel ez előidézheti a többi alkatrészek kopását is.

A lengéscsillapítók meghibásodását mi is felismerhetjük. Például abból, ha túl nagy lengéseket tapasztalunk a karosszérián, vagy kanyarodás közben nem érezzük elég stabilnak a járművet, illetve kopogó hangokat hallunk a kerekek felől. Ezenkívül a jármű gumiabroncs szabálytalan és fokozatos kopása is utalhat a meghibásodásra. A féktávolság megnövekedésével is érezhető a lengéscsillapítók hibája. Ez egy 50km/h sebességnél akár 2méterrel is megnőhet, és ez az ABS-es autóknál még rosszabb. Ha a fent említettek közül bármit érzékelünk, keressünk fel mindenképp egy szerelőt és javíttassuk ki a hibát. Lengéscsillapító ellenőrzéséért és cseréjéért, válassza a szegedi Kovács Autó műhelyet. Részletekért és elérhetőségért, látogassa meg az alkatreszek.hu oldalt.