Létfontosságú étkezési szokások az egészséges emésztőrendszer érdekében

Elengedhetetlen a szív, az agy, a tüdő és az emésztőrendszer egészségének megőrzése, hogy mindig betegségmentes életet élhessünk. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk az emésztőrendszer egészségét, de a korai életkortól tartó gondozás jót tesz a gyomornak idős korban. Az idős kor és az olyan szokások, mint a rendszertelen étkezési idő, a helytelen táplálkozás befolyásolják az emésztőrendszer általános egészségi állapotát.

Egészséges emésztőrendszer szükséges a székrekedés, a gyulladásos bélszindróma és az emésztési zavarok megfékezéséhez, amelyek hosszú távon hatással lehetnek a szívre, a tüdőre és a cukorbetegségre. Fontos az egészséges táplálkozási szokások kialakítása az emésztés egész életen át tartó erősítése érdekében. Az emésztőrendszernek szüksége van az egészségre jótékony rostokra az étrendben. A zöldségek, gyümölcsök, diófélék, magvak, teljes kiőrlésű gabonák, bab, borsó és lencse erős rostforrást jelentenek. A rostok bebizonyították hitelességüket és fontosságukat az emésztőrendszer kisimításában. Minden rostban gazdag élelmiszer döntő szerepet játszik a székrekedésben, a gyomorgörcsök csökkentésében, a jó baktériumok termelésében és az emésztés serkentésében. Az étrendbe beépítve jótékony hatású az irritábilis bél szindróma leküzdésében. Ezek az ételek életkortól függetlenül mindenkinek kötelezőek.

A szervezetnek jó egyensúlyra van szüksége a folyadék és a táplálék között a legjobb emésztés eléréséhez. A folyadék javítja és fenntartja a szervek és a bőr optimális hidratáltságát. A legjobb, ha több levest, teát eszik az emésztés fokozása és az emésztési egészség megőrzése érdekében. A víz a legfontosabb folyadék, amelyre a szervezetnek szüksége van a rostok felszívódásának javításához és a bélmozgás megkönnyítéséhez. Naponta 6-8 pohár vizet kell inni. Mozgalmas időket élünk, amikor hajlamosak vagyunk sietve elfogyasztani mindent.