Magyarország egyedülálló látnivalói

Sokan essünk abba a hibába, ha kirándulást tervezzünk, akkor rögtön külföldi úti cél után nézzünk. Magyarország nagyon gazdag természeti látványosságokba és nagyon sok gyönyörű hely található országunkon belül.

Egerszalókon található Magyarország egyedüli és a világon még csak Törökországban található hasonló képződmény, a Sódomb. A 410 méter mélyről feltörő 65-68 C fokos meleg vizű hőforrás, a domb oldalán csodálatos természeti képződményt hozott létre. Az évek során több mint 120 négyzetméteres mészkőlerakódást épített ki. Az egész dombot beborító mészkőképződmény csipkés párkányokat és függönyöket alakított ki. Az országunk egy másik egyedülálló látványossága a Szomolyán található Kaptárkövek. A Vén-hegy lejtőjén több nagy csoportban találhatunk, olyan sziklákat melyekbe az őseink különleges vájatokat készítettek. Nevezik őket fülkéknek, vakablakos köveknek, és bálványköveknek. Mai napig rejtély, hogy miért készítették ezeket az ablakokat a sziklákba. Egyesek szerint misztikus erőkkel rendelkeznek ezek a kaptárkövek, melyekből 73 darab található, összesen 471 fülkével.

Tavasszal érdemes ellátogatni az Alcsúti Arborétumba, ahol több mint 2 hold területen 24 fajta hóvirág tekinthető meg. Ez egy igazán különleges látványosság, melyet csak körülbelül 1 hónapig tekinthetünk meg, mindig az aktuális év időjárásától függően. A következő látványosság megtekintéséhez még Budapestet sem kell elhagynunk, hiszen a II. kerületben található a Molnár János-barlang, amely a József-hegy alatt található. Igazán különleges hely, hiszen Magyarország legnagyobb víz alatti üregrendszere. Innen nyeri vízét a Malom tó és a Lukács fürdő is. Mára körülbelül 7 km-t tártak fel belőle, amely még közel sem a teljes terület.