Mai-nevnap.hu – a névnap weboldal

Magyarországon egy napon általában egy névnapot szoktunk ünnepelni, de az is megtörténik, hogy egy névnek több névnapja is van és bár egy nevet többször is ünneplünk egy évben, minden névnek van egy fő névnapja, amit leginkább ünneplünk, és weboldalunkon is csak ezt a fő névnapot tekintheti majd meg. Ha többet szeretne megtudni a névnapokról, akkor weboldalunkat hasznosnak fogja majd tartani.

A mai névnap elérhető a mai-nevnap.hu weboldalon, és itt nemcsak a mai névnap tekinthető meg, hanem a tegnapi, valamint ha szeretné akkor a teljes névnaptárt is átböngészheti. Weboldalunkon azt is megteheti, hogy megnézi a névnap eredetét és jelentését. Ma például Paula és Vanda névnap van. A Paula a latin nyelvből ered és jelentése kicsi, kis termetű, míg a Vanda lengyel eredetű név és vend nőt jelent. Weboldalunkon használhatja a névnap keresőt is, csak írja be a nevét, és a kereső kidobja majd hogy az adott nevet az év mely napján ünnepeljük majd. A névnapokat nemcsak hazánkban, hanem külföldön is több országban ünneplik, ezért ha önt érdeklik a névnapok, akkor ennek is utánanézhet.

Amikor a szökőévekre kerül a sor, megváltozik némileg a rendszer, és beiktatnak egy úgynevezett szökőnapot február 24-én, és ezen a napon nem ünneplünk egyetlen névnapot sem. Ehelyett február 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-eit és így megy ez tovább egészen márciusig, amikor minden visszaáll a régi kerékvágásba. Weboldalunk nem kezeli külön a szökőéveket, ezért erre érdemes lesz odafigyelni. Ha még többet szeretne megtudni a névnapokról, azok eredetéről és jelentéséről, akkor nem kell mást tennie, mint fellátogatnia weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, és itt többet tudhat majd meg a külföldi névnap ünneplési szokásokról is, tehát nem fogja megbánni ha ide kattint.