Marketing – a sikeres online jelenlét kulcsa

Szeretné, ha weboldala valóban beváltaná a hozzá fűzött reményeket? Nem mindegy, hogy mennyi látogató érkezik oldalára, és milyen helyezést ér el a site a Google rangsorolásában. A marketing tendencia egyértelműen abba az irányba halad, hogy mind a Google, mind a látogatók szempontjából a minőségi tartalmakra helyeződik a hangsúly.

Mit jelent ez tulajdonképpen? A rövid, semmitmondó, valódi tartalom és információk nélküli cikkek ideje rég lejárt. Hasonlóképp nem érdemes a kulcsszavak túlságosan gyakori használatát erőltetni. Nem csak a weboldal szövegezésére, valamint a rendszeres tartalomfrissítésre érdemes azonban odafigyelni, hanem arra is, milyen oldalakon jelennek meg PR cikkek, és miként kerül megfogalmazásra annak mondanivalója. A látogatók nem kedvelik az olyan szövegeket, melyek egyértelműen az eladásra vannak kiélezve. Helyettük sokkal inkább ajánlott úgy megfogalmazni a cikket, hogy az valós információkat nyújtson, és a szövegbe megfelelő módon bújtatva legyen tulajdonképpen a tényleges termék, vagy szolgáltatás kínálta lehetőség.

A sikeres online jelenlét természetesen nem csak a marketingen múlik, hanem fontos szerephez jut a design, a weboldal egyszerű áttekinthetősége, és persze a napjainkban sokat emlegetett mobilos megjeleníthetőség. Nem mindegy, hogy tableten vagy okostelefonon is megfelelő formában jelenik-e meg a site. Egyébként fontos tudni, hogy a Google is előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amelyek mobilos felületen is minden gond nélkül megjelennek. Legyen szó akár a design részéről, akár a szöveges tartalmakról, a blogban megjelenő írásokról, vagy a PR cikkekről, a szakmai hozzáértés, a kreatív megközelítés és a felhasználóbarát stílus fontos szempontnak számítanak. Ezekre mindenképpen megéri ügyelni weboldal készítés és üzemeltetés alkalmával.