Megtalálható 0w40 viszkozitású termékek online is

A 0W40 egy szintetikus motorolaj, amelyet PAO-4, PAO-6 és PAO-8 formájú szintetikus alapolaj és adott adalékanyagok, például mosó- és antioxidánsok kombinációjából állítanak elő. Benzin- és dízelmotorokban egyaránt használják. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Megtalálható 0w40 viszkozitású termékek az alkatreszek.hu weboldalon ezért nem kell messzire mennie, ha ön is megtekintené ezt a típusú olajat és meg is rendelné azt. 0W40: A számok és az ábécé kombinációjából kiderül, hogy a viszkozitás (0W) alacsony, tehát vékony és nem vastag. A 40 a 0W40-ben azt jelenti, hogy a motorolajnak 100°C-on bizonyos viszkozitási határok közé kell esnie. A teljes szintetikus 0W-40 motorolaját úgy tervezték, hogy téli hőmérsékleten 0 súlyú olajként folyjon, de a teljes üzemi hőmérséklet elérése után 40 súlyú motorolaj viszkozitása legyen. Ez biztosítja a motor magas szintű védelmét a gyújtás bekapcsolásának pillanatától kezdve. Gondolhatja, hogy a motorolaj viszkozitási leírásában szereplő „W” a Súlyt jelenti, de ez csak egy általános tévhit. Tulajdonképpen a telet jelenti. Ennek az az oka, hogy a 0W-40 motorolaj úgy van kialakítva, hogy hideg körülmények között 0 súlyú olajként áramlik, mégis védelmet nyújt a 40 súlyú motorolaj számára, amikor a motor eléri teljes üzemi hőmérsékletét.

Két dolgot kell tudnia a járműjéhez megfelelő olaj megtalálásához: 1) a viszkozitást, 2) a gyártási előírások követelményeit. Az ezen az oldalon található termékek mind 0W-40 viszkozitásúak, és a gyártó specifikációinak részleteit is tartalmazzák. A 0W-40 egy fejlett, teljesen szintetikus motorolaj, amelyet a hagyományos motorolajokon felül is kiváló motorteljesítmény mellett nyújt. A 0W-40 benzin- és dízelmotorokhoz készült (dízel részecskeszűrők nélkül – DPF-ek), amely teljes körű teljesítményt nyújtanak. További részletekért és leírásért nézzen be bátran az alkatreszek.hu weboldalra.